October 23

Cuconetul din ziua de azi

“Tineretul din ziua de azi”. Mă enervează sintagma asta – dispreţuitor rostită şi continuată, de obicei, cu “pe vremea mea nu se întâmpla aşa ceva…”

Tocmai am avut parte de o mostră de “superioritate” cuconească într-o cafenea, Klausenburg, în care zen-ul e garantat de atmosfera miunată creată de loc, de muzică, de cafea şi de servicii.

Doar câteva secunde am lipsit de la masa de patru persoane la care mă aşezasem, fiindcă urma să am o întâlnire în patru, timp în care doamnele de alături, tot patru, s-au autoservit cu un scaun de la noi la masă, ca să-şi pună genţile pe el. Politicos, le-am spus că scaunul cu pricina nu e liber şi că, oricum, politicos e să întrebi dacă se poate, nu să te autoserveşti.

Replica? Sunt nesimţită, că aş putea să fiu copilul lor şi nu le ţin eu lecţii de bună purtare! Am replicat că vârsta n-are nici o legătură cu bunele maniere pe care le ai sau nu le ai. Au sărit toate cu gura pe mine, că ce tupeu, auzi, că parcă e cafeneaua mea, să decid eu cine ce scaune foloseşte. Şi că tineretul din ziua de azi e atât, vai!, atât de obraznic!

Mno, acuma ce să zic? “Cuconetul din ziua de azi…!” ?!


Tags: , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 23/10/2011 by ruxandra in category "Dileme", "ţara mea de d'oh!

4 COMMENTS :

 1. By zoologika on

  Obiceiurile vechi mor greu sau once a jerk always a jerk. Doamnele respective nu au fost niciodata doamne. Exact cum spui si tu. Educatia sau lipsa ei nu are varsta. Problema e ca au copii si nepoti pe care cica ii indruma in viata.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   teribil ce m’au indispus si intristat, ca erau niste doamne prezentabile, in nici un caz genul despre care ai fi zis sau estimat ca’s… ţaţe! :(

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *