August 11

O scrisoare

Am citit azi o scrisoare deschisă adresată femeilor acestei țări, prin urmare și mie, și cred că ar fi politicos să răspund, mai ales că obiceiul ăsta, al scrierii scrisorilor, e aproape apus – ce păcat!

Așadar…

Doamnă,

regret sincer situația dvs. neplăcută. E greu să te gândești că cel drag nu vine acasă o vreme, însă am înțeles că e îngrijit, are asigurate trei mese pe zi și un acoperiș deasupra capului, ba chiar și timp suficient să-și facă noi prieteni.

Probabil ar fi trebuit să mă opresc la ”dacă credeţi că nu urmaţi, atunci staţi liniştite, dormiţi fără griji”, dar așa sunt eu, politicoasă, am citit până la final. Însă nu, sigur nu urmez, fiindcă cei dragi și importanți mie aleg să respecte legea. Poate pe vremea lui Ceaușescu să fi fost mai periculos, pentru că tata nu prea vorbea frumos de partid. Dar, slavă Cerului, noi nu am avut securiști în familie!

Vă spun drept, însă, că și eu îmi fac griji pentru ai mei, și mai precis pentru sănătatea lor, fiindcă nu-și permit tratamente costisitoare în afara țării, așa că vor trebui să îndure umilințele și lipsa medicamentelor din spitalele românești de stat. Suficient de ironic, sistemul penitenciar pare mai sigur decât cel sanitar în țara asta, bașca oferă acea reducere de 2/3 pentru pensionari.

Sigur, cei mai mulți români chiar nu au nici o vină pentru care să fi fost condamnați pe viață să trăiască, zi de zi, cu teama de a se îmbolnăvi, ei sau cineva drag, de a-și pierde jobul, casa, cu durerea de a nu putea să le ofere copiilor cea mai bună educație și vacanțe în lume și jucării. Dar fiecare doarme cum își așterne! Cei mai mulți dintre români nici n-au turnat la Securitate și nici n-au strâns averi de sute de milioane de euro.

Îl invocați pe Dumnezeu, doamnă, dar eu cred că nu ați înțeles prea clar care e treaba cu Dumnezeu de vreme ce spuneți așa: n-am să-i fac nici un rău faptic, eu doar îl rog pe DUMNEZEU să-i dea atât cât merită, lui, familiei lui, cât şi tuturor acelora care într-un mod mârşav au contribuit la condamnarea lui Dan Voiculescu şi a colegilor săi.

Nu mă pricep prea bine, ce-i drept, dar cred că e foarte împotriva învățăturilor din Biblie să te rogi la Dumnezeu pentru răul cuiva, oricui, ba chiar și al familiei sale. Cred că ideea din Biblie era mai degrabă de iertare, bunătate și credință. La răul faptic, însă, v-ați gândit foarte bine. Întâi pentru că Dumnezeu n-ar aproba așa ceva, și pe urmă pentru că e ilegal.

În fine, aș putea lua în considerare, eventual, o urmă de compasiune. Așa, ca de la femeie la femeie. Despre solidaritate, însă, nu poate fi vorba. Încercați, eventual, la soția domnului Adrian Năstase. Sunt sigură că acolo o să găsiți înțelegere deplină și, de ce nu, vă puteți ruga împreună la Dumnezeu…

cerCopyright © 2014. All rights reserved.

Posted 11/08/2014 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

10 COMMENTS :

  1. By ruxandra (Post author) on

   fireste ca e o strategie si fireste ca nu merita, dar, cum am spus, asa sunt eu, politicoasa :D

   Reply
 1. Pingback: Scurtissime – 12 August 2014 | Diverse | Robintel

 2. By ionica on

  Geniala relatarea, nici nu o puteai spune mai bine. Faza cu sotia lui Nastase a fost maxima :)

  Reply
 3. By nihilius on

  Chiar ma intrebam zilele trecute ce se intampla cu doamna Voiculescu, incercam sa-mi aduc aminte o iesire publica a dansei, cand am vazut-o la tv, cand am citit ceva in presa de ea.

  Ironic e ca il apreciam pe domnul Voiculescu pentru faptul ca nu si-a implicat nevasta, macar atat dupa ce si fiicele lui au fost tarate in tot felul de scandaluri.

  Iesirea doamnei Voiculescu este una similara cu cea a doamnei Basescu, dar doar pana la un punct. Traian Basescu era acuzat ca lovit un copilas, pe cand Dan Voiculescu este condamnat definitiv c-a inselat statul roman.

  Acelasi timp de interventie, acelasi scop, dar situatia diferita. Imi aminteste de un ban.. Ivan se duce la examenul de admitere la Militie. Nu stia nimic. Asculta atent ce spune cel din fata lui si cand il intreaba examinatorul raspunde la fel: Le spun sa stea linistit, la coada, e destul pentru toti. Pica examenul. Pe cel din fata lui l-au intrebat ce face daca da peste o agitatie la coada la alimente. Pe Ivan l-a intrebat ce face daca surprinde un viol in grup.

  In fine, scrisoare doamnei Voiculescu face parte din aceeasi campanie promovata de Antena 3, asa ca nimic nou sub soare, doar ca au incercat sa sensibilize prin intermediul cuiva care nu a mai fost angrenat in acest mecanism de manipulare.

  ps: Recunoaste, esti “basista”. (glumesc….)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   n’ai cum sa’ti aduci aminte, pentru ca nu a iesit pentru ca, ce sa vezi, pe doamna respectiva o chema voiculescu inainte sa il cunoasca pe dan voiculescu: nu e sotia lui cu acte, nu e mama fetelor, iar intr’o tara in care relatiile liber consimtite dar nebazate pe acte si uniune la biserica sunt tolerate, dar nu si acceptate de categoria de public careia se adreseaza trustul…
   prin urmare, doamna in cauza nu are de ce sa se implice. legal, nu e familie.

   Reply
 4. By Lumi on

  Îmi place postul tau. De ce le- o fi atât de greu politicienilor români aflați in situații similare sa accepte responsabilitate pt faptele comise. Lor li se adaugă familiile lor. E o chestie culturală pe care cu greu o pot înțelege. Da, am furat, am turnat, m-am zbătut sa nu fac pușcărie, insa după reflexie am ajuns la concluzia ca am greșit. O sa auzim vreodată așa ceva?

  Reply
 5. Pingback: Cum mi-am pierdut umanitatea pr intre randuri | printreranduri.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *