Nu sunt mereu serioasă, adultă, matură și așa mai departe! Gata, am spus-o! Uneori mă alint, mă prostesc și încerc să dau în mintea copiilor, doar ca să nu uit, cumva, că nu totul și nu orice (sau oricine) trebuie luat în serios. Așa a fost și vizionarea de aseară cu Hotel Transylvania 2, într-o sală cu mulți copilași. De altfel, credeam că o să fie comentarii și chicoteli de copii pe toată durata filmului, dar m-am trezit că eu râd mai tare decât unii dintre ei, ba chiar am și imitat unele personaje.
Probabil că dacă aș fi fost însoțită de vreun adult, s-ar fi băgat rușinat sub scaun, deci mai bine că m-am dus singură!
Dar cum e filmul, de fapt?

Filmul e… succes detașat de boxoffice, asta pot să vă spun. Și, dacă ești dispus să te pui la mintea personajelor, care variază între cinci și câteva sute de ani, te distrezi foarte bine. Fiindcă nu are vreun scenariu care să ridice probleme filosofice… deși, dacă aș vrea, aș putea îndrepta discuția către așteptările bunicilor și părinților de a le călca pe urme și impacul acestor așteptări asupra copiilor. Dar n-am să fac asta. E un film light dar bine făcut, care mustește de glume și glumițe, disperarea lui Drac e prea haioasă și bine exploatată, iar celelalte personaje au și ele farmecul și rolul lor.

HT 2

Nu în ultimul rând, filmul ăsta, la fel ca și primul din serie, îi face mai prietenoși pe vampiri, pe Drac și pe Vlad, ta-so, ceea ce pe mine, una, mă bucură, fiindcă m-am cam săturat ca Transilvania să fie cuibul lui Dracula și cam atât în capul străinilor!
M-au mai distrat și referirile la noile apucături de genul selfie, smartphones (greu de dibuit când ai manichiură de vampir), facebook și alte rețele sociale, adaptarea unor cântece cunoscute pentru copii la realitățile de vampiri și monstruleți, ceva de genul ???nani, nani, puiul mamii, să ai coșmaruri îngrozitoare și Frankenstein să te bântuie??? sau așa ceva.

Nu vi-l povestesc, n-are sens, dar vă zic să mergeți să-l vedeți pentru aproape două ore în care o să vă scoateți din priza grijilor și belelelor zilnice, fără așteptări, dar cu pornirea de a da în mintea copiilor pentru o repriză de râs sănătos!

La Comedy a fost proiecție specială, dar vine mintenaș în cinematografe. Și e 3D, apropo. Chiar mai bine!

Share: