Mai mult de jumătate din părinții români, adică 63%, își bat copiii. Fiindcă, vorba aia, ???bătaia e ruptă din rai???. Și chiar dacă n-am copii, pot să pricep că uneori îți pierzi răbdarea, iar dacă ăla mic nu pricepe de vorbă bună sau pedeapsă, altfel decât fizică, îl dai naibii de parenting și-i aplici o corecție fizică. Dar cu ce preț?
copilÎn loc să fie onest, o să te mintă, în loc să facă diferența între bine și rău, o să facă diferența între calm și bătaie, în loc să învețe să vorbească, o să învețe să (se) bată. Și o să facă același lucru când o să fie, la rândul lui, părinte.

Dar e ok, bate-l, bruschează-l și țipă în continuare la el. Spune-i că e prost și bun de nimic. De fapt, repetă-i asta în fiecare zi, de câteva ori. Spune-i că-ți vine să te omori din cauza lui. Sau să pleci de-acasă. Amenință-l cât mai des și nu ezita să treci la fapte! Asta o să-l ajute! Doar așa au făcut și părinții tăi cu tine și ia uite ce mândru adult ai devenit, stăpân pe tine, un exemplu, ce să mai vorbim!

Mai multe despre asta aici.

Share: