Azi presa românească a dat chix. Iar. Un chix care a așezat pe jar, la foc mic, vreo câteva sute de mii de bucureșteni, mai ales pe cei care circulă cu metroul. Știrea, preluată ca atare de cea mai mare parte a presei, a fost că se închide stația de metrou Piața Victoriei.

Când, de fapt, dacă erau un pic atenți, ar fi putut să dea adevărata știre-bombă, click aici și o să faci stop cardiac, respectiv că activitatea Metrorex se suspendă. Nu doar în stația cu pricina, ci în toate stațiile.

Fiindcă ce ne spune nouă iresponsabilul comunicat al ANPC? Că Metrorex a fost amendată și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului. Ce serviciu prestează Metrorex? Plimbarea cu metroul, exact! Deci ce serviciu visează ANPC că suspendă? Plimbarea cu metroul. Toată plimbarea cu metroul. Orice plimbare cu metroul! Nu doar în stația Piața Victoriei.

bomba

Sincer, m-aș fi așteptat ca generația Click aici să se prindă de potențialul adevăratei tragedii și să dea titlurile false corecte: Se închide metroul! Sute de mii de bucureșteni se vor îmbolnăvi de nervi. Nici Ceaușescu n-ar fi îndrăznit să facă așa ceva!

Eh? Nu era traficul mai mare? Nu era mai bombă? Era! Pffff!

Acuma, redevenind serioși, gazetele, site-urile, televiziunile de știri (lol) s-au grăbit să anunțe ???tragedia??? cu litere de-o șchioapă (vorba-vine, că n-a ajuns în print – sper!!) dar au omis, intenționat, să facă cel mai firesc lucru: să verifice dacă e adevărat ce scriu. Nu e, apropo, și nici nu s-a pus problema, după cum arată Metrorex într-un comunicat pe care l-am primit, după oarece insistențe, e drept, de la biroul lor de presă, la aproximativ o oră după ce am văzut prima dată ???știrea??? falsă.

Altfel, întrucât e destul de evident că ANPC nu urmă să închidă nici o stație de metrou, nici măcar Piața Victoriei, poate că cineva ar trebui să se sesizeze în legătură cu (i)responsabilitatea celor care comunică pentru instituție și a conducerii, domnii Pandelică și Anghel. Fiindcă, în mod evident, nu e deloc responsabil să lași măcar să se înțeleagă că, într-o bună zi de iarnă, stația de metrou prin care se face legătura între două magistrale importante ale Capitalei se închide. Și, nu în ultimul rând, e destul de jenant ca șeful tău, Guvernul, în cazul de față, să fie nevoit să te contrazică public. Deci aș vedea un cap care cade, așa, frumos, ca al Annei Karenina. Pe șina de la metrou, desigur!

A! Știrea cu titlu alarmist-fals a apărut și în ZF. Dap ZF. Ultra premium! Bravooo! Și mai multe exemple de cine cum a preluat-o la Cismaru.

Share: