hotnews.ro publică azi niște concluzii din studiul INS privind calitatea vieții în România. Trec razant pe lângă datoriile la întreținere și utilități, case care stau să cadă, igrasie și alte distracții, și mă opresc la partea despre baie/duș și budă. Pe scurt, una din trei locuințe din mediul urban nu are nici baie nici toaletă. În rural e și mai rău, cu două din trei locuințe fără baie și budă, adică 60%. Șaizeci la sută. O treime din orășeni și două treimi din cei de ???la țară??? n-au baie și budă în casă. Una peste alta, aproape juma’ din gospodăriile din România.
Vorba cântecului, Ne căcăm pe-ntuneric… dar avem TV color prin intermediul căruia putem afla că există o hârtie igienică ???(puțin spus) perfectă???.

Iar din procentul celor care nu se duc la un medic specialist de teamă cei mai mulți sunt ăia cu studii superioare. Deci oamenii educați nu se duc la medicul specialist că… le e teamă. Valabil și pentru stomatolog. Iar pe locul doi, după lipsa banilor, motivul general pentru care oamenii nu se duc la specialist este că ???au așteptat să treacă de la sine???. Mda.

Dar ne mănâncă-n trei litere că cineva primește 35.000 de euro pe lună ca să stea acasă cu copilul decât situația miilor de mame care primesc doar o mie de lei. Apropo, eu nu cred că o mie de lei pot ajunge pentru un copil – dacă tot s-a împins discuția către stimularea natalității – și îți permit să stai acasă prea mult ca să ai grijă de el, așa că nu pricep de ce contează că ia unul 35.000 de euro mai mult decât ăia mulți care iau doar o mie. Că așa suntem noi, să moară capra!

Altfel, bine că s-a lansat noul iPhone, pare un eveniment cu adevărat important pentru noi dacă e să mă iau după numărul statusurilor de pe fb legate de asta.

toaleta

Share: