September 19

O părere despre păreri

Am crezut că prima zi de septembrie, luni, plus traficul bezmetic asociat cu orice ploaie – că românii își folosesc mașina pe post de umbrelă, ați observat? – o să devină subiectele zilei pentru cârcotași, dar nu, se pare că homeschooling-ul și Olivia Steer fac în continuare agenda.

N-o să comentez și eu dacă cuplul Nălbaru-Bucur a decis bine pentru copilul lor. Nu cred că e treaba mea. Sau a oricui, la o adică.
M-a amuzat, însă, că, printre altele, au fost criticați și că-și fac PR pe seama copilului scos din sistemul de educație formală. Say what?? Mie mi se pare de bun simț și safe cum au procedat, anunțând decizia și motivele care au stat la baza acesteia, înainte să apară bârfe și porcării în presă: ???Fiica Danei Nălbaru chiulește de zile întregi de la școală și nu e bolnavă, uite, avem noi poze cu ea în parc! Click aici???. Că fix așa ar fi apărut, n-am nici un dubiu. Și atunci, în loc să fie o decizie cântărită, asumată și comunicată ca atare, ar fi fost o grămadă de bârfe, presupuneri și infinit mai multe acuzații că e neglijat copilul sau mai știu eu ce.

Mi se mai pare și ipocrit, la ???revoltații de serviciu???, faptul că nu știu vreun părinte cu copil la școală de stat care să nu critice sistemul, dar s-au apucat să-i judece pe doi părinți care au decis că sistemul ăsta pur și simplu nu mai e destul de bun pentru copilul lor. Și, până la urmă, cei doi sunt responsabili – ei, și numai ei – de buna-creștere și educare a propriului copil. E ok să spui ce faci tu, și de ce faci, la o adică, dar nu sa le spui altora ce sa faca.
Iar de ratele uriașe de abandon școlar pentru că părinților nu le pasă văd că nu se isterizează nimeni! Pe copiii ăia îi educă doar câmpul și maidanul!

tabla
Apropo, mie mi-a plăcut la școală, dar, dacă mă uit înapoi, probabil că jumărate, sau mai mult, din chestiile tocite în anii ăia nu mi-au folosit vreodată în viață. Alea dobândite, însă, educate, învățate, experimentate, da.
Ideea e că oricum, nu e treaba mea decizia celor doi și, dacă tot era să se discute, mi-ar fi plăcut ca dezbaterea să fie pe niște reforme reale în sistemul educației de stat. Dar nu e cazul, desigur. E mai simplu sa arunci cu oua in altii.

Cât despre Olivia Steer, dincolo de lucrurile pe care le spune/scrie și care, da, mi se par nocive, fiindcă până și oamenilor educați le e teamă să meargă la medic (am scris despre asta aici), mi se pare uluitor că lumea i se adresează soțului, cică s-o oprească, dom’le!, pe nebună, să-i pună pumnul în gură, că d’aia e bărbat, nu?!

Helloooooo! Genul ăsta de mentalitate e chiar de pe vremea când se puneau cataplasme pe orice și bolile se ???rezolvau??? cu metode naturiste!Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 19/09/2016 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

2 COMMENTS :

 1. By Dorin on

  Amice ești… Cum spunea Caragiale…
  Respectă convingerile altora. Dacă sistemul ar fi perfect, nimeni n-ar avea nicio teamă!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   presupun ca asta cu trimitere la Caragiale e forma ta de a respecta convingerile cuiva, hm? :))))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *