Sunt convinsă că sunteți la curent cu isprăvile medicale ale doctorului Burnei. Este medicul ortoped despre cazurile căruia Luiza Vasiliu, de la Casa Jurnalistului, s-a documentat vreme un an, după care a scris ce-a aflat. Sunt niște materiale pentru care îți trebuie un stomac tare și nervi de oțel, fiindcă e vorba de suferințele a zeci de copii schilodiți pe viață de experimentele unui doctor care s-a crezut (mai presus de) Dumnezeu*.
După ce opt luni de zile nu a avut voie sa profeseze într-un spital de stat, tribunalul a decis că are voie și că Burnei se poate întoarce la spitalul Marie Curie din Capitală. Medicul a motivat această cerere, de reluare a dreptului de profesare la stat, susținând că nu are cu ce să se întrețină, deși are venituri de zeci de mii de euro, un avocat celebru și scump și, mai nou, are și o agenție de PR: More than Pub.

Înțeleg că cineva trebuie să spele și rahatul și că e dreptul fiecăruia de a-și angaja un apărător în justiție și unul pentru imagine, dar, în acest caz, după ce citești nu doar câtă suferință a provocat acest om, dar și cu cât cinism a făcut-o, după ce-l auzi înjurând suculent colegii pe care ar fi trebuit să-i îndrume, ca profesor și șef de secție, după ce vezi imaginile cu copiii schilodiți, cum, CUM poți să accepți să te asociezi cu el, ca spălător de imagine pătată cu sânge și lacrimi?! Și să te mândrești cu asta:


Cum poate cineva cu o minimă etică și ținută profesională să accepte nu doar să reprezinte un asemenea client, dar și să-și înceapă ???munca??? pentru acest client cu o campanie de denigrare a unor oameni asupra cărora nimeni nu are îndoieli c-ar fi altfel decât onești – Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Dăruiește Viață – care n-au altă legătură cu cazul Burnei decât că au ajutat niște victime ale sale să ajungă la spitale din străinătate pentru a mai repara ce s-a mai putut repara.

Astea nu-s relații publice ci mizerie pusă în dreptul ventilatorului

Ăsta nu e adevăr, e denigrare. Pentru că, desigur, clientul lor e atât de ???curat??? încât agenția inventează un grup infracțional mârșav care are ceva cu bietul medic, nene!

Nici un cuvânt despre dovezile de malpraxis, de cei 8500 de euro proveniți din mită pe care îi avea la el în ziua în care a fost arestat, nici cel mai mic regret exprimat pentru chinul la care a supus atâția copii și pe părinții lor care au suferit – și suferă, încă! – lângă copiii lor. Pentru că ???adevărul??? e că toate astea nu există, nici radiografii, nici declarații, nici anchete, nici procurori, nici procese pe civil ale câtorva victime și, în fine, nici scrisoarea recentă a medicilor ortopezi din Marie Curie care spun că nu accepta să mai lucreze cu el din motive care confirmă – din nou, dacă mai era nevoie – dezvăluirile din ancheta jurnalistică.

Să accepți un asemenea client spune, oricum, multe despre tine. Să te și mândrești cu asta, spune și mai mult. Dar cel mai mult, ???More than Pub???, spune despre tine felul în care ai înțeles să faci ???PR??? pentru acest monstru fără scrupule și fără regrete.

Iar eu cred că, întocmai așa cum s-a întâmplat în iarnă, când multe branduri și-au retras publicitatea de la anumite posturi TV asociate cu lipsă de etică și îndepărtare cruntă de adevăr, ceilalți clienți More than Pub au acum de cugetat și de decis dacă vor să fie reprezentați și consiliați de spălătorii lui Burnei, care n-au găsit altă strategie de ???povestit adevărul???decât să arunce cu mizerii în ONG-ul care, culmea!, se ocupă de construcția primei clinici integrate de oncologie și radioterapie chiar la spitalul Marie Curie. Strategie atât de bună încât, apropo, mai aduce un proces împotriva clientului lor.

Inutil de adăugat că printreranduri nu se vor regăsi campanii de la MtP (n-au fost, nu vor fi) pentru că eu aleg să lucrez cu oameni care au un set respectabil de valori. Și sunt sigură că nu doar eu.

*
Ancheta jurnalistică e aici:
1. A fost un experiment
2. Oricum murea
3. ???Eu nu greșesc!???
4. Burnei se întoarce

Share: