După cum știți, desigur, ca urmare a implementării programului de guvernare pesede, o ducem cu toții minunat, mai ales după modificările din superbul Cod Fiscal. Mai ales ăștia cu meserii mai liberale, care ba avem 600, ba nu mai avem, oricum bine n-o să ne fie, dar la vară cald.

Parlamentarii, însă, dacă nu știați, au creșteri salariale după cât de bine o duce țara, doar că în timp ce la restu’ lumii veniturile au intrat la apă, la doamnele și domnii parlamentari, salariul a crescut. Cu puțin sub o mie de lei, 840 de lei, adică, uite-așa, ca să fiu mai precisă. Ăsta e netul. Brutul a crescut cu vreo patru mii de lei.
Echitate, dom’le! Cheltuie statul mai mult cu parlamentarii, adică noi, că de la buget sunt plătiți, și simt și ei ceva la buzunar. Păi nu merită? Păi voi credeți că mitralierele alea sunt așa ieftin de întreținut?! Păi voi știți cât costă o cămașă la Burberry?! Și o schimbi, nene, zilnic, nu poți să reprezinți electoratul așa, oricum, a zis foarte bine domnul Rădulescu. Păi ce? N-a zis? A zis.

Dar acuma nu e despre pesede. E despre opoziție. Sau poate că ar trebui să scriu ???o poziție???? În fine. Ideea e așa: acest Cod Fiscal, care e mai mult decât infama declarație 600, apropo, a fost criticat de această opoziție. Că nu face bine. Printre altele, și pentru că presupune niște complicații birocratice sinistre pentru ONG-uri și, pe alocuri, chiar imposibilitatea ca unele companii să mai poată contribui cu bani la buna desfășurare a unor ONG-uri.

Și până să spună heitării Soroș, o să vă amintesc de fetele de la Dăruiește Viața care construiesc un spital. Că statul face decât biserici megalomane să ne mântuiască neamul. Sau de MagicHome. Sau de organizațiile nonguvernamentale (că, dacă erau guvernamentale, nu făceau nimic) care se ocupă de educație, de copiii săraci, de femeile bătute și, în general, încercă să ne panseze durerile noastre ca societate. Cu ajutorul fiecăruia dintre noi și cu ajutorul companiilor care înțeleg că trebuie să se implice. Ar mai fi și niște oaze de jurnalism independent care fac reportaj și investigații pe bune. Și acolo e nevoie de bani.

Așa. Ce voiam sa spun? Doamnele și domnii din opoziție, cu precădere USR și, hai, fie, de dragul păcii sociale, PNL, deși nu cred că ce fac ei e opoziție, ce-ar fi să donați voi surplusul ăsta salarial, sau măcar o parte din el, cât? 500 de lei pe lună? e ok?, către niște ONG-uri? Pe persoană fizică, pe donație de partid, cum vreți, da’ să-i donați.


Acum, serios. Știți cu toții foarte bine că banii ăștia pentru majorarea veniturilor parlamentarilor vin fix de unde e nevoie de ei: de la școli, de la spitale, de la copiii ăia, vreo 200 și ceva de mii de copii români, care merg seara la culcare flămânzi. Doamnelor și domnilor din opoziție, poate chiar și câțiva de la putere, dacă mai aveți o urmă de conștiință, noi, ca țară, nu ne permitem să aveți salariile crescute. Primiți deja vreo 2000 de euro net. E un venit mai mult decât decent pentru România. Fiți buni și arătați că vă pasă, arătați că vă puneți banii acolo unde vă puneți vorbele: donați acest surplus. Și, chiar dacă poziția din opoziție nu vă permite mișcări prea ample, măcar o să știți că ați făcut ceva concret pentru cei care au cel mai mult nevoie ca aleșii să se gândească la ei.

Vă mulțumesc!

PS Dragi cetitori, PS-ul e pentru voi. Dacă vi se pare o idee bună, dați-le tag aleșilor din județul vostru ori scrieți-le un mail și cereți-le să returneze această majorare salarială de unde a fost luată: de la copii, de la bolnavi, de la cei mai vulnerabili dintre noi. Și cred că le puteți face și sugestii legate de unde să doneze, după cum știți voi că e nevoie în comunitatea voastră.

Share: