Dragnea nu suferă de nici un delir, hai să ne potolim cu asta. Dragnea nu ni se adresează nouă, celor anti-PSD, și mi se pare aproape trist că oamenii educați, care gândesc cu mintea lor, încă au impresia că Dragnea vorbește cu noi. Nu o face și nici nu are de ce să facă cel mai mic efort să ne convingă pe noi de orice-ar spune, vreodată. Se adresează exclusiv simpatizanților PSD, atât pulimii cât și „aparatului??? pe care l-a construit la nivel de instituții locale și naționale. Primării, biserică, MAI, Justiție.

Și, oricât mi-ar fi ridicat mie tensiunea fragmentele din discursul lui pe care le-am văzut la tv, ca om de comunicare nu pot să nu admit că a fost aproape ireproșabil.

Pe mândrie națională, pe o demarcare clară între noi, românii buni care nu mergem la librărie și vrem să facem țara bună și salariile mari și autostrăzile și spitalele, și ei, dușmanii, Cioloș, Soroș, KWi, trădătorul de neam și țară, care vor să arunce bunăstarea în aer și seamănă vânt și construiesc acest climat de ură.

Cu accente naționaliste, vor să ne fure țara, pe construit și oferit nume de dușmani care trebuie urâți (tot ăia, dar repetiția e mama intratului în cap), cu ironie și chiar autoironie, fermitate pe unele idei, zâmbete și glumite facile, să arate că e stăpân pe situație – și chiar e, îmi pare rău s-o zic.

Singura scăpare a fost că n-a spus nimic de 16 decembrie 1989, când a început Revoluția la Timișoara. Ar fi putut spune că luptătorii pentru libertate de atunci s-au jertfit pentru ca românii să aibă o viață bună și fix asta vrea PSD să facă acuma și dușmanii necinstesc memoria și voința poporului. E, cred, singura scăpare. În rest, discursul lui Dragnea a fost impecabil pentru cei cărora li s-a adresat.  Și cu un timing perfect – mai vorbește acum cineva de lansarea Plus? Nu.

Așa că degeaba ne crește nouă tensiunea. Vor da și amnistia și grațierea. Și nu, n-o să se iasă în stradă ca la Paris, sau ca la Budapesta, sau ca în Polonia. Îmi pasă mie, ție, unora, și nu vor ieși la proteste nici măcar toți cei care pricep ce înseamnă să ai în stradă infractorii care aveau pedepse de până la zece ani. Și, oricum, dacă chiar vor, scot în stradă oameni mai mulți decât noi. Ca să iasă caft. Pentru că sunt organizați și disciplinați. În PSD nu e democrație, nene! Acolo se execută. Atât!
Și funcționează!

Share: