La finele anului trecut, BASG – autoritatea austriacă însărcinată să vegheze la siguranța îngrijirii sănătății, un fel de ANM de la noi – a dat un comunicat și a zis că AurDerm, o cremă românească pretins naturală, ar conține substanțe care sunt cât de poate de chimice. Comunicatul lor e în germană, dar, chiar și dacă ți-e lene să-i dai un google translate, tot recunoști substanțele chimice la care fac referire: Diclofenac (antiinflamator), Lidocain, Benzocain, Procain (anestezice locale, toate trei), Clobetasolpropionat (un corticosteroid) und Ketoconazol (antifungic, substanța activă din Nizoral).
Ieri, autoritatea română, ANM, a catadicsit să facă o informare în acest sens, avertizând că pomada-minune nu e deloc ce pretinde a fi. Au postat și pe pagina lor de FB, iar reacțiile românilor la această postare ne arată foarte clar că probabil nu ne mai facem bine.

Pe scurt, în marea lor majoritate, cei care au comentat au făcut trimiteri la o teorie a conspirației, că n-are cum, domnule!, crema asta naturală e minunată și a avut cele mai grozave efecte, și ANM vrea s-o interzică pentru ca să oblige populația să cumpere creme scumpe de import. Și că de ce nu s-au făcut analize la producător (pentru că, nu-i așa, lumea cumpără crema din bidon, la poarta fabricii de cremă, nu din farmacie sau plafare, sau unde s-o vinde mizeria asta), și că, de fapt, ce contează, dacă face bine, aia contează, și că își vor face stocuri, în caz că o să fie retrasă. Citiți aici și vă minunați.

De curiozitate, am intrat și pe pagina de FB a producătorului, unii care se cheamă LaurMed Plant, și al căror site se numește, suficient de sugestiv, medicamente-bio! Medicamente bio, nene! Categoria ???usturoiul e antibiotic natural???.

Și, daca asta nu ar fi destul sa ridice sprâncenele oricărui potențial utilizator, fără să dau prea mult scroll, la ei pe pagină mi-a apărut asta:


Deci, da. Producătorul pretinde că unsoarea vindecă și forme ușoare de cancer de piele. Iar românii, după ce sunt avertizați, continuă să laude produsul și să acuze o conspirație mondială!
Și asta e doar unul dintre zecile de mii de produse naturiste și suplimente alimentare pe care nu le cercetează nimeni!!!

Aici suntem. În caz că vă făceați speranțe.

Share: