Sunt, din unele puncte de vedere, o persoană mai degrabă conservatoare. De la unele alimente pe care refuz să le consum încă din copilărie, deși probabil gusturile și papilele mi s-au mai schimbat, la dragostea pentru print, desene animate clasice, muzică și m-aș mai putea gândi la exemple, probabil, dar cred că ați prins ideea.

În schimb, sunt fascinată de noile tehnologii, de tot ce înseamnă R&D și descoperiri, tratamente și instrumente inovatoare cu aplicare în te miri ce domenii. N-o să admit prea curând inevitabilul, și anume că AI o să decimeze (dacă nu mai rău) joburile în frumoasa industrie a comunicării și scrie deja știri de capul lui, dar mi se pare fascinant nivelul de desăvârșire la care ne-au dus curiozitatea și creativitatea.
În categoria asta intră și chestiile care țin de tehnologie și, mai mult, îmbinarea între artă și tehnologie.

Anul trecut am stat la un metru de Obama. Acel Obama, da, fostul președinte american, într-un tur privat la Casa Albă. Nu v-am povestit aici că am fost în State? Păi nici n-am fost! Toata treaba s-a petrecut la TIFF și a fost virtuală, o plimbare VR alături de Samsung. Sși a părut foarte real, la fel și să mă plimb cu barca pe nu mai țin minte acuma ce râu sau să cobor în viteză un roller-coaster.  Sigur că cel mai mișto e să mergi tu acolo, dar, hai să admitem asta, cea mai mare parte a oamenilor nu-și vor permite în viața asta poate nici măcar o călătorie extinsă în capitala țării lor. Iar tehnologia vine în ajutorul lor. Am fost, ca să zic așa, SOLD!

Anul ăsta, și o să vă tot povestesc de asta, am descoperit altă jucărie care îmbină tehnologia și arta: dARe. Este un app by Samsung, de găsit și în Google Play și în AppStore, gratis, și care ajută arta aparent 2D să prindă viață, să fie animată, deschizând, practic, posibilități nelimitate pentru creatori. Mi-a fost sugerat s-o descarc pentru a scana invitația la evenimentul de lansare S10 și, cu backgroundul meu de curioasă, nici c-aș fi ratat. Și, puf! Invitația a prins a se anima.

Și n-am să vă pun animația, dar o să vă pun câteva din reinterpretările telefoanelor din seria Galaxy, respectiv pe alea de le-am avut sau am eu, așa cum au fost ele făcute împreună cu artiștii One Night Gallery. Descărcați aplicația, apoi treceti ecranul telefonului, cu aplicația deschisă, peste pozele de mai jos,  ca să vedeți bunătate de surpriză:

Nu că e fascinant întrucâtva? Știți cum eroii principali din IronMan sau Minority Report se jucau cu datele în aer? Ei bine, nu suntem încă acolo, dar o să fim via AR și, cine știe, ochelari speciali care să ne arate în timp real randarea unei construcții, sau desene dintr-o carte, mai ales una pentru copii, care prind viață și fac cititul din nou cool.

Descărcați aplicația până data viitoare când vorbim, în același context, despre Iubire (Love). Și, dacă sunteți curioși cum e Predeasca în realitate, când n-o vede nimeni, puteți să-(m)i scanați poza de profil prin aceeași aplicație! Miau!

Share: