January 24

Băsescu huiduit în ştirile de (hei) rup!

Nu e nici o noutate pentru nimeni faptul că în actualul mandat preşedintele României (ales prin vot democratic, da? Şi fără majusculă) a aprobat şi măsuri nepopulare. Creşterea TVA-ului, recalcularea pensiilor, scăderea salariilor şi reducerea concediului maternal, ca să le numesc doar pe cele mai discutate dintre ele.

În acest context, astăzi, la Iaşi, Băsescu a fost huiduit de unii dintre cei prezenţi la manifestările dedicate Zilei Unirii. Aşa, si?! Televiziunile de ştiri s-au grăbit să facă Breaking News cu această informaţie, de parcă era ceva neaşteptat şi nefiresc în contextul cotidian. Revoluţie, nu alta!

Am avut o  întâlnire în oraş, aşa că n-am urmărit dezbaterile pe tema “protestelor”, dar nu e greu să-mi imaginez abordările din studio şi pe cele ale invitaţilor. În orice caz, n-am ratat următoarea întrebare: “Ce semnificaţie credeţi că au aceste huiduieli?”. Păi ce semnificaţie să aibă, drăguţă? E de bine, un fel de declaraţie de dragoste, ce altceva ar putea să fie?!

Şi să ne gândim puţin cine putea să fie pe stradă, la manifestările prilejuite de aniversarea Unirii Principatelor, într-o lucrătoare zi de luni: oameni care, în loc să muncească ceva, undeva, orice, n-o fac. În loc de asta, umblă pe stradă şi huiduie în timpul imnului. Nişte patrioţi sadea!


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 24/01/2011 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

4 COMMENTS :

 1. By Glappy on

  Am tot spus ca romanii nostrii asteapta numai sa li se dea,fara sa faca nimic,niste putori in adevaratul sens al cuvantului. Nu generalizez,dar inca Romanul nu a scapat de gandirea comunista,sunt sigur ca majoritatea,ca sa nu spun toti din cei care s-au adunat sa il huiduie sunt trecuti de 40 de ani, chiar babaci de 70 ,80 de ani,care in loc sa stea acasa ca-i asteapta moartea,se plimba prin multimi se calca in picioare si stau la cozi.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   glappy, se traieste rau in romania, si pensionarii sunt una dintre cele mai nenorocite categorii. si, da, unii stau la coada, pentru ca pentru ei diferenta de 1 leu pe kilogram conteaza. dar la manifestarile prilejuite de huiduiala nationala nu era (doar) pensionari.. si nici prea sarmani nu pareau!

   Reply
 2. By Glappy on

  da,dar nu numai la cozi unde e mai ieftin stau, ma refeream la : cand se dau ajutoare,stau sa se calce in picioare ca nu cumva sa se termine,iar in 2 sau 3 zile nu mai merge nimeni,la plata impozitului la fel,se inghesuie in prima zi a anului,cand poate fi platit tot anul, cred ca le place sa se chinuie,sunt cam masochisti. Da nu erau doar pensionari,am exagerat eu,dar tot cei care au nu sunt multumiti,de ce au,de aceea vor mai mult.

  Reply
 3. By Calin on

  asta e chiar culmea… inseamna ca manifestatiile astea sunt organizate pentru “oameni care, în loc să muncească ceva, undeva, orice, n-o fac.”…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *