January 21

Când ai chef de-o cafea în oraş

Sâmbăta trecută mi-am luat tocurile şi-o prietenă şi-am purces la o preumblare prin Centrul Vechi. Intenţionam un loc ok în care sa bem ceva şi un loc ok în care să dansăm. Aparent, ofera e generoasă. Dar realitatea din “teren” arată că, de fapt, nu prea există locuri ok…

În primul rând, să te plimbi pe tocuri prin Centrul Vechi se poate dovedi o misiune extremă. Pe Şelari e piatră cubică şi de fiecare dată când mă poartă paşii prin zonă îmi vine să înjur. Birjăreşte! Gabroveni e plină de noroi în care cei 10 centimetri cui se înfig perfect şi fiecare pas e o adevărată provocare. Dacă nu-ţi place aşa, poti s-o iei pe “trotuarul” suspendat, din lemn. Şansele de rupt gâtul sunt aproximativ egale.

Am intrat în majoritatea cafenelelor din zonă. E greu, nene, e greu cu serviciile astea, după cum vă spun mai jos!

Patroni de cafenele, luaţi notiţe!

Cine vrea TV stă acasă, mi se pare culmea prostiei să ieşi din casă şi să dai nas în nas cu un ecran TV, excepând cazurile în care e vorba de cafenea bancară şi postul TV e vreunul de business. Deci afara cu TV-urile din cafenele!

Aş vrea să nu mai urle muzica, se poate? Aşa mi-aş putea auzi comesenii – lucru important. Dacă vreau muzică tare mă duc la discotecă sau club. De asemenea, e de notat că mă prind dacă e cofeină în cafeaua FĂRĂ cofeină pe care am comandat-o. Ah, şi pentru numele lui Dumnezeu! NU mă mai întrebaţi dacă vreau cappuccino cu spumă de lapte. Cappuccino ARE spumă de lapte. Dacă nu are, nu e cappuccino!

Ar fi mai fi drăguţ dacă ar s-ar putea aduce mai multe meniuri la o masă cu mai multe persoane. Până se decid ceilalţi e posibil să uit sau să mă răzgândesc, şi uite-aşa o luăm de la început. Cu cât stau mai mult fără comanda sub nas, cu atât mai mulţi bani pierdeţi.Treaba voastră, eu v-am zis!

Meniuri ce abia se mai ţin, cu greşeli în ele, cu preţurile modificate cu pixul, pahare ciobite sau murdare – moartea pasiunii! Chelneriţe scârboase, nota de plată ce întârzie nepermis sau e umflată – la fel! Nu vin la cafenea pentru cafea, serios, vin pentru experienţă. Şi dacă nu e ok, serios că o să aşteptaţi ăia 10% până vi se lungesc urechile: n-o să-i vedeţi de la mine!

Şi încă ceva! Nu vreau să mă împrietenesc cu nici o cafenea pe FB! Nu vreau! Pot să-i dau Like, cel mult. Friends, însă? No way!


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 21/01/2011 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

10 COMMENTS :

  1. By ruxandra (Post author) on

   din contra, as putea spune, daca asta ne’am fi propus. dar nu asta era ideea, ci serviciile total deficitare (si) la capitolul asta!

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   uhm.. da, corect! eu am un abo generos de net pe mobil, dar, da, sunt de acord. net wireless e un must!

   Reply
 1. By rocsanaB on

  Si eu sunt de aceeasi parere ca ar trebui scoase televizoarele din cafenele(pentru a vedea un film avem cinematografele).Plus ca ar trebui “imblanzite”chelneritelecare au un limbaj si nisteprivire extrem de agresive.
  M-a enervat la culme o situatie cand,pe la ora 8 seara,intr-o cafenea din Iasi,am cerut un frappe si mi s-a spus ca la acea ora ei nu mai servesc.Nu am inteles de ce,sunt ore speciale pentru a bea frappe sau cum?!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   n’ai inteles tu, mai, se gandea la sanatatea ta, adica sa nu mai bei cafea seara :))))

   Reply
 2. By Manuel on

  Hmmm, poate mergea sa dai niste bani DJ-ului sa lase muzica mai incet? nu, nu merge. Schimbi cafeneaua:D

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nu era DJ, pur si simplu asa li se parea lor ca se face atmosfera, cu muzica urlata. eventual dutzi dutzi ca sa’ti intre cafeaua cu noduri!

   Reply
 3. By Tiberiu Bucur on

  Astazi intr-un ziar ,, de mare tiraj” :))Cancan daca nu ma insel, statea agatata uite asa frumusel o poza cu doi tinerei VIP-uri in devenire. Insa ce mi-a atras atentia a fost faptul ca tineau in mana doua cupe de Starbucks. Daca s-a deschis Starbuks la Bucuresti atunci ma pot repatria :))). Ai omis un lucru ,,Trebuie interzis fumatul in locuri publice !” face ca si un restaurant de lux sa puta la fel ca si spelunca din colt ,,La cateaua lesinata…” !!!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   s-a deschis starbuks in bucuresti de vreo cativa ani deja!
   cat despre fumat, eu sunt fumatoare, n-ai nimerit-o pe-asta! :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *