June 9

Lăsaţi haiducii să vină la mine!

N-am apă caldă. N-am apă caldă de vreo lună de zile, dinainte să plec la seminarul Farmec de la Sighişoara, apoi la Sibiu, apoi la PR Beta şi, în fine, din nou la Sibiu, pentru cele două săptămâni de FITS.Am descris tot acest parcurs ca să înţelegeţi că, de fapt, în această lună lipsită de apă caldă am fost mai mult plecată. Deci nu prea m-a afectat chestia. Acum, însă, sunt acasă şi n-o să mai plec prea curând, decât în weekenduri, aşa că.. sufar!

Sigur, mama e aproape, la doi paşi de mine, mă pot duce la ea oricând ca să fac duş. Sigur. Dar nu asta e ideea, ci faptul că eu nu am apă caldă din pricina unor vecini care înţeleg să trăiască la bloc (era să scriu blog!), dar nu şi să plătească pentru acest confort. Spre exemplu, la mine pe scară, sunt unii care nu au plătit nici o întreţinere, de mai bine de un an. Nici un leu. Oamenii ăştia au consumat, au profitat, dar nu au plătit. Din pricina lor, noi, ceilalţi, cei mulţi, ne chinuim acum, ba cu oala, ba cu cana. Şi nu e corect.

Eu înţeleg că e criză, că lumea o duce greu. Serios, chiar înţeleg. La tăţi ni-i greu, vorba aia! Dar, frate, să ne înţelegem: nu e musai să stai la bloc. Se poate şi la cort, pe câmp, la căruţă, rulotă sau mai ştiu eu ce. Nu e musai să stai la două camere: vinde şi mută-te la garsonieră. Sau la gazdă. Sau în parc, treaba ta unde trăieşti atâta timp cât trăitul tău nu se întâmplă pe banii mei sau nu-mi afectează mie viaţa.

Şi oamenii ăştia, neplătitorii, mai fac şi scandal dacă îi întrebi de bani, au tupeu să spună că ce, nu din cauza lor – a unuia sau altuia – nu avem noi, ceilalţi, bunii plătitori, apă caldă. Că şi dacă îşi plăteşte el datoriile, apă caldă tot nu e, că datoria blocului la Radet nu doar de el e făcută. Adevărat. Dar irelevant. Fiecare dintre loazele astea e vinovată!

La pariu, dacă îi cauţi prin case, găseşti tot felul de electrocasnice luate pe credit şi achitate. Că, deh, fără apă caldă se poate, dar cum să ne ia televizorul?! Iar legal nu ai ce face, tu, colocatar afectat. Ar trebui să facă administraţia, şi cum administraţia îmi pare că a beneficiat de o parte din bani, mărind, astfel, datoria la Radet, nu am nici o soluţie legală de a rezolva problema!

De aia, vin şi întreb! Oare mai există haiduci? Să vină şi să ia de la neplatnici si să le achite, naibii, datoriile, fiindcă mie mi-e clar că nesimţirea atinge cote maxime în blocul ăsta şi că, la o adică, de frică, dacă nu din alte motive, loazele ar face rost de bani, iar eu aş avea, din nou, apa caldă!


Tags: , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 09/06/2011 by ruxandra in category "Din casă", "ţara mea de d'oh!

5 COMMENTS :

 1. By criserb on

  Am si eu un coleg care asta iarna nu a avut caldura din cauza catorva specimene ca aia de la tine din bloc. Nu a mai rezistat de frig si impreuna cu alti vecini dornici de caldura au achitat factura pentru tot blocul. Alta solutie nu aveau, decat sa inghete. Centrala nu se mai putea pune in noiembrie si na…

  Sper din suflet sa nu ajungeti si voi asa ;)

  Reply
 2. By ruxandra (Post author) on

  Doamne fereste!
  problema e ca la mine in bloc sunt sase scari a 10 etaje a cate 10 apartamente pe etaj. cam greu sa ne strangem cativa sa achitam miliardul.. :((

  nu mai bine platesc ei? chiar si de frica, daca nu se poate altcumva! sa vina haiduciiiiiii!

  ma gandesc serios la ideea de centrala.

  Reply
 3. By gigi on

  pus centrala si tras apa separat de cativa ani. nu mai am treaba cu nimeni, nu mi se mai opreste apa, nu mai platesc pierderile la comun. incearca si tu, chiar merita :)

  Reply
 4. By raluxa on

  Ruxandra, pe pariu ca loazele au demult instalate incalzitoare de-alea de 300-400 de lei, din Bricostore? Nu sufera ei de lipsa apei calde, stai linistita. Tot omu’ cinstit e afectat, ca plateste facturile si in acelasi timp trebuie sa caute si solutii alternative contra cost.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   o lume pe dos. pe bune, daca as putea, i’as face sa sufere. fizic! fara pareri de rau!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *