July 13

După concertul Bon Jovi

A scris pozat, analizat toată lumea despre concert. A fost mişto, epic, uluitor, senzaţional, minunat, o adevărată experienţă, life changing. S-a scris şi despre organizare, am văzut că ar fi fost foarte bună. Nu ştiu exact unde a fost foarte bună, poate la alt concert. Fiindcă la ăsta la care am participat eu a durat destul de mult până am intrat, mulţime de oameni care au stat şi s-au topit la soare, tejghelele de la bere erau subpopulate cu staff – eu pricep că dorinţa de a face bani e mare, dar dacă se mai angajau nişte oameni în sensul servirii sau măcar turnării în pahare, nu cred că scădea profitul cine ştie ce.

Apropo de asta, lichid mult, bude puţine, iar la finalul concertului prin piaţa răzbătea un damf cel puţin scârbos. Se poate, ştiu că se poate să fie decent. Afară. Mai mult, paranoia sticlelor cu apă există doar la noi. Poate şi de asta cozile la chestii de băut sunt mai mici şi merg mai repede.  Şi dacă nu primeşti sticle, măcar există dozatoare pentru de toate. Turnat din sticlă, paharul cu cola primit avea lichid doar pe jumătate…

Erau mulţi care veniseră la pomul luminat, doar ca să fie  (văzuţi) acolo, multe multe pisi care ştiau maxim Always şi Bed of Roses, şi mulţi certaţi cu apa şi săpunul, o altă plăcută senzaţie olfactivă. Plus că ne place să ne înghesuim, ceva de speriat. Avem, orice s-ar spune, spirit de turmă şi nici un fel de respect sau consideraţie pentru ăla de lângă noi. Adică, ok, sunt la un concert, dar mă uit şi eu în jur niţel. Cât de cât.

E drept că au cântat mult, iar atmosfera a fost, all în one, super mişto. Dar e la fel de drept că JBJ a îmbătrânit şi vocea (care n-a fost nicicând excepţională) l-a cam lăsat (spre finele concertului, publicul a cântat mai mult), iar Mr Sambora funcţiona la avarie după rehab. Mno, bine c-a venit, totuşi, al’fel rămâneau fanele triste şi neconsolate. Păcat, însă, că n-a cântat fiindcă are voce mai bună decât Jon.

Ce nu mi-a mai plăcut: diamond circle. Acu’ vreo două luni, organizatorii s-au gândit să facă un ban în plus şi au scos această invenţie, mult după punerea în vânzare a celorlalte bilete. Cum ar veni, tu, fan adevărat, îţi iei bilet la Golden în ideea că stai lipit de gard şi vezi trupa în mărime naturală, la o aruncătură de băţ în faţa ta. Eşti happy cu asta, până când vine organizatorul rapace şi mai taie o felie din spaţiu, fix sub nasul tău, cu acest diamond circle. Ceea ce e de prost gust. Publicul a reacţionat iar oferta a fost retrasă de la vânzare. Nu destul de repede, nu de tot, se pare, fiindcă un diamond circle tot a existat. Urât.

După concert (repet, să nu fiu înţeleasă greşit: un concert mişto!), Piaţa Constituţiei era tristă şi neconsolată de mormanele de gunoaie rămase, iar unora le-a luat aproape o oră să găsească un taxi. La metrou a fost, de asemenea, măcel. Probabil că nu avem infrastructură pentru un asemenea concert. Şi, din partea autorităţilor, organizatorilor şi berarilor, nici respect suficient pentru public. Altfel ar fi fost chiar o experienţă mişto.

PS era să uit! Ca sponsor ce a fost, care s-a lăudat pe toate gardurile (la propriu) că oferă primul concert JBJ în România, Vodafone ar fi putut să facă ceva cu netul în zonă. Care, net, a lipsit aproape cu desăvârşire. Ştii, drăguţă companie, în 2011 lumea e pe reţelele sociale. We like to share!


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 13/07/2011 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

4 COMMENTS :

 1. By Eikoop on

  We like to criticize, more like.
  Eu m-am dus acolo pentru un singur lucru. Pentru formatie. Care a facut show complet. Best 3 hours of my life!
  Pe mine nu m-a interesat nici aglomeratia (by the way, la intrarea dinspre 13 septembrie nu era coada), nici berea, nici budele, nici macar faptul ca nu am dat de prieteni pe acolo. M-am bucurat de concert pur si simplu.
  Daca vrem sa criticam, motive sunt destule. Astept si eu sa se intample ceva in tara asta si cineva sa zica: “Da, domne, a fost misto.” Si fara: DAR…
  Cred ca vreau prea multe deocamdata…

  Reply
 2. By ruxandra (Post author) on

  Pentru ca nu a fost misto fara DAR. Cand gasesc lucruri de genul asta, scriu si de ele.
  Deocamdata, raman la concluzia mea. Nu ar strica mai mult respect pentru platitorul de bilet. Nu platesti doar concertul, platesti experienta.

  Reply
 3. By Laura on

  Eikoop, din punctul meu de vedere e foarte greu sa nu existe critica pentru un concert ca cel de duminica.

  Pentru ca daca dai un ban pe un bilet pentru o trupa care-ti place mult, oricat de fain te-ai simti la concert, faptul ca nu apuci sa iei un jeton si sa-ti cumperi o apa (pentru ca la peluza a existat o singura casa de jetoane la 10 mii de oameni, jetoane nereturnabile si care au fost consumate rapid) e cam neplacut si nu prea poate fi compensat. Da, muzica mi-a tinut de acoperis la metallica, pe ploaia aia infernala. Dar de sete si de alte nevoi, mai greu. Cu tot dragul pe care-l am pentru Bon Jovi, organizarea a fost incredibil de proasta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *