September 22

Pentru curbe apetisante

Am fost la Fit Curves abia săptămâna trecută, să văd şi eu despre ce vorbeşte toată blogosfera feminină. Ei bine, admit, conceptul m-a sedus. E vorba despre un sistem de exerciţii care durează doar jumătate de oră dar care e gândit să-ţi pună la lucru întreaga musculatură prin forţă, cardio şi stretching, şi, da, toate în numai jumătate de oră. Conceptul nu e inventat la noi şi are vreo patru milioane de fane în toată lumea deci n-are cum să fie rău!

Vorbim de opt aparate, fiecare cu specificul său, şi opt zone de aerobic în care ai 30 de secunde să te relaxezi. Un tur complet nu e atât de complicat pe cât ar putea părea şi, da, pentru că am probat, chiar durează doar 30 de minute. Dacă eşti într-una din zonele în care se găsesc cele două săli (Vitan şi, din 3 octombrie, DrumulTaberei), poţi să dai o fugă chiar şi în pauza de masă.

Gazdele sunt prezente tot timpul şi se asigură ca exerciţiile să fie corect executate, iar la finalul turului de aparate eşti invitată la stretching – şi abia acolo poţi constata, ca mine, de exemplu, dacă eşti sau nu anchilozată. Sala este dedicată exclusiv doamnelor, ceea ce iar e bine, fiindcă n-ai obsesia că vreun domn interesant te cântăreşte din ochi în timp ce tu transpiri ca să te tonifici şi/sau să scapi de surplusurile strategic plasate fix unde nu ne place nouă să fie! Detalii mai multe aici.

Mi-ar plăcea să merg, dar nici unul dintre cele două locuri nu mi-e suficient de aproape de casă ori de birou şi mi se pare mult să fac o oră dus-întors pentru o jumătate de oră de exerciţii. Dar pentru cine locuieşte sau lucrează în cartierele de care ziceam, go! E cu muzică, surprize, energie şi e foarte… intim. Ca o şuetă cu fetele, doar că te şi tonifici în timpul ăsta! Ce mai vreţi?! :)

(de fapt, ştiu ce vreţi, dar nu, pacheţelele de pe abdomen şi fermitatea.. ăăăă zonelor pufoase nu se se obţin fără sport! No pain, no gain, ladies!)


Tags: , , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 22/09/2011 by ruxandra in category "De-ale fetelor

3 COMMENTS :

 1. By Catalin Petru on

  Bravo!
  Dupa ce-am dat jos cele 35 de kg, am scris si eu niste mituri despre grasime:

  nu exista cure de slabit minune. Totul se bazeaza pe ce-am spus mai sus.
  m-am ingrasat ca m-am lasat de fumat. Fals! Te ingrasi pentru ca in loc de fum, bagi altceva in tine.
  m-am ingrasat ca-s stresat. Fals! De suparare, apelezi la placerea asta primara, numita mancare.
  grasimea nu se da jos doar dintr-un loc. Ex: fac abdomene, ca sa dau jos burta. Grasimea intr-adevar, se pune preponderent in anume locuri. La baieti pe burta, ceafa, la fete pe solduri, sani. Insa ea se da jos uniform de pe organism. Imaginati-va un bec incandescent, pe care punem unt, cu lingura. Intr-unele locuri punem mai mult, intr-altele mai putin. Astfel ne ingrasam. Cand vrem sa slabim, facem miscare, adica incalzim becul. Deci topim grasimea. Daca am dat jos 1mm de grasime de pe burta, tot 1mm se va da jos de pe fund, si tot 1mm de pe picioare. Cand s-a terminat untul din anumite zone, abia atunci o sa se consume din “varfuri???, adica de unde e mai multa.
  s-a demonstract sa si nefericitii de la Auschwitz, ce mancau doar 700 calorii pe zi, depuneau infime straturi de grasime. Nu infometarea e solutia!
  el mananca oricat, si nu se ingrasa. Fals! Diferentele intre arderile metabolismelor sunt de maxim +/- 20% de la individ la individ.
  grasimea nu se transforma in muschi. Ea se consuma doar.
  ma imbrac in folie de nylon si slabesc. Da, transpiri. Insa transpiri apa nu grasime.

  Reply
 2. By carla on

  ok. și prețul cam care-ar fi?

  am o problemă cu stabilimentele de genul ăsta care nu-și afișează preșurile pe site. mi se pare că își dau seama singuri că sunt exagerate :(

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *