Am fost la Fit Curves abia săptămâna trecută, să văd şi eu despre ce vorbeşte toată blogosfera feminină. Ei bine, admit, conceptul m-a sedus. E vorba despre un sistem de exerciţii care durează doar jumătate de oră dar care e gândit să-ţi pună la lucru întreaga musculatură prin forţă, cardio şi stretching, şi, da, toate în numai jumătate de oră. Conceptul nu e inventat la noi şi are vreo patru milioane de fane în toată lumea deci n-are cum să fie rău!

Vorbim de opt aparate, fiecare cu specificul său, şi opt zone de aerobic în care ai 30 de secunde să te relaxezi. Un tur complet nu e atât de complicat pe cât ar putea părea şi, da, pentru că am probat, chiar durează doar 30 de minute. Dacă eşti într-una din zonele în care se găsesc cele două săli (Vitan şi, din 3 octombrie, DrumulTaberei), poţi să dai o fugă chiar şi în pauza de masă.

Gazdele sunt prezente tot timpul şi se asigură ca exerciţiile să fie corect executate, iar la finalul turului de aparate eşti invitată la stretching – şi abia acolo poţi constata, ca mine, de exemplu, dacă eşti sau nu anchilozată. Sala este dedicată exclusiv doamnelor, ceea ce iar e bine, fiindcă n-ai obsesia că vreun domn interesant te cântăreşte din ochi în timp ce tu transpiri ca să te tonifici şi/sau să scapi de surplusurile strategic plasate fix unde nu ne place nouă să fie! Detalii mai multe aici.

Mi-ar plăcea să merg, dar nici unul dintre cele două locuri nu mi-e suficient de aproape de casă ori de birou şi mi se pare mult să fac o oră dus-întors pentru o jumătate de oră de exerciţii. Dar pentru cine locuieşte sau lucrează în cartierele de care ziceam, go! E cu muzică, surprize, energie şi e foarte… intim. Ca o şuetă cu fetele, doar că te şi tonifici în timpul ăsta! Ce mai vreţi?! :)

(de fapt, ştiu ce vreţi, dar nu, pacheţelele de pe abdomen şi fermitatea.. ăăăă zonelor pufoase nu se se obţin fără sport! No pain, no gain, ladies!)

Share: