Survey

Portal HR şi Evensys şi-au propus să afle una alta despre HR-ul în Social Media de la noi şi, în scopul ăsta, au făcut un sondaj ale cărui rezultate au fost prezentate vineri. Am participat şi eu, ştiu, deci, întrebările. Puţin amestecat la mine dat fiind că sunt un PR cu colaborări pe community management, am vreo câteva conturi unde sunt admin, am şi blog… în fine, din seria “It’s complicated”. Iată rezultatele sondajului:

Deci 110 manageri şi doar 80 de specialişti SM. Bun aşa. Înca sunt poziţii SM related care au în titulatura “New Media”. Helăăăău! Not so new anymore! Altă chestie interesantă e că cei mai mulţi dintre cei care spun că lucrează în SM nu vin dinspre PR, Mkt, Presă, Online sau Publicitate ci dinspre Altele. Eu nu-mi imaginez cum faci SM venind direct dinspre Faur Poarta 4, de exemplu. But that’s just me! Ce-i aia “altele”?
Aproape o cincime din cei care spun că lucrează în SM fac chestia asta în mod voluntar, neplatiţi. No offence, dar asta nu e job. Job e când eşti plătit pentru munca ta. Aduci plus valoare e normal să simţi şi tu asta în cont. Exceptând cazurile pro-bono, dar acolo nu mai vorbim de un job.
Premiile Webstock 2011
Încep cu premiul Evensys pentru Redescoperă România pe două roţi, proiectul lui Sebi Bârgău şi Robert Fulda care meritau – părerea mea! – şi un premiu în gală.  Redescoperă România a luat două premii întâi, pentru proiecte speciale şi pentru aplicaţii – bravo nouă, colegii! Am avut şi alţi favoriţi, unii au caştigat, alţii nu. De unele dintre proiectele/campaniile inscrise admit onest că n-auzisem în viaţa mea deşi, teoretic, eram în target.
Lista premianţilor Webstock 2011, aici – felicitări!
Party
Fun la Floor, lume multă, pusă pe cântat, după cum am văzut ulterior. Eu am plecat precum Cenuşăreasa, la miezul nopţii, fiindcă eram frântă, iar doua zi urma Let’s Do It, şi mai aveam nişte lucruri de citit, nişte filme de documentat… Of! Nu mi-am pierdut nici un pantof dar la ce prăpădite-s străzile din Centrul Vechi nu cred că era prea greu aşa ceva. Oricum, s-a lăsat cu #bauau – cine ştie, cunoaşte!

Concluzii
Bună ediţie anul ăsta. Nu pot să comentez cine ştie ce la know-how, vedeţi aici câteva comentarii scrise atunci, pe moment. Nu pricep de când Pro din ProBlogger e despre bani câştigaţi nu despre profesionalism şi de ce, all in one, cam totul e despre bani… deşi cei mai mulţi dintre speakeri au pus accent pe conţinut în prezentările lor. M-am săturat un pic de demarcarea bloggeri mari (vs.) bloggeri mici, de cum să contactăm agenţiile şi de cum să contactăm bloggerii. Ei cu toţii este oameni, aşa că Bună ziua! ca formulă de început ar trebui să funcţioneze şi colo şi colo, apropo!
Mi-a plăcut, în schimb, şi m-am bucurat că am revăzut o mulţime de oameni faini la Webstock, oameni nu numai din Bucureşti ci din toată ţara, cu care am ocazia de a mă vedea mai rar decât mi-ar plăcea mie.
Îmi pare rău că a trebuit să aleg între ProBlogging şi Social Media Pro’s – în mod normal m-aş fi dus la al doilea subiect, dar cum mi se pare că blogul meu nu primeşte suficientă atenţie (sau câtă ar trebui), am optat pentru prima ca să nu mă mai simt aşa vinovată. Şi după aia n-am mai scris două zile! :))
În fine, (şi) pentru că ştiu ce înseamnă organizarea unui eveniment, felicitări celor de la Evensys pentru bunul mers al Webstock 2011! Şi’altădată… Vorba cântecului! :)
Share: