Unul dintre aspectele care îmi plac la freelancing este că dacă vrei să mergi într-o zi din timpul săptămânii, joi, să zicem, la o audiţie featuring vioara Stradivarius, poţi. Fireşte, cu condiţia să n-ai treabă fix la momentul respectiv şi, de asemenea, cu condiţia ca cineva, Alexandru Tomescu, de exemplu, să facă un asemenea concert chiar atunci, în sala de audiţii a Conservatorului din Bucureşti. Spre norocul meu, întocmai aşa s-a întâmplat!

Evenimentul (un eveniment, clar!) a fost avanpremiera la ediţia 2012 a Turneului Stradivarius, o serie de spectacole susţinute de vioara Stradivarius Elder-Voicu, Alexandu Tomescu şi doi tineri actori, Ana Pepine şi Paul Cimpoieru – foarte buni pe teatru-dans. Puteţi să mă credeţi pe cuvânt la asta, întrucât am văzut unele dintre cele mai bune companii şi spectacole de teatru-dans din lume, aşa că am termen de comparaţie!

Pentru această ediţie a Turneului Stradivarius, Alexandru Tomescu a ales Integrala Sonatelor pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe, iar muzica se combină în cel mai fericit mod cu momentele şi costumele celor doi tineri actori dar şi cu scenografia, simplă însă foarte sugestivă şi inspirată, semnată Oana Drăgulinescu.

În acest an, turneul se opreşte în Braşov, Târgu Mureş, Cluj Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Piteşsti, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Bacău, Focşani, Iaşi, Botoşani, iar pe 29 mai revine la Bucureşti într-un spectacol găzduit de Opera Română – bilete aici, şi vă recomand, vă rog şi chiar v-aş obliga să mergeţi, dacă aş putea, fiindcă e cu adevărat o bucurie să asişti la aşa ceva!

Cât despre mine, adaug şi tai deja din agendă şi acest eveniment bucureştean, pe lângă concertul Pink Martini şi lansarea noului album Vama, dar şi invitaţia de la BIZ SMS Braşov, pe motiv de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) la care, după cum poate ştiţi, muncesc cu drag şi spor şi în acest an! Mă gândesc serios, însă, că aş putea să dau o fugă la Piteşti pe 17 mai ca să mai ascult odată vioara minunată! Nu de alta, dar pică tot într-o zi de joi! :D

Ceea ce, în dulcele stil clasic de printre rânduri, vă doresc şi vouă!

Share: