Christian Louboutin este, pentru mine, The Shoe Designer! Nu Manolo Blahnik, nu Jimmy Choo, ci Louboutin. Talpa roşie şi tocurile ameţitoare ţin creaţiile designerului pe primul loc în preferinţele mele şi nu văd vreun motiv pentru care designerul francez ar putea fi detronat! Nici măcar de faptul că neruşinaţii de la YSL au folosit şi ei talpa cea roşie iar Louboutin i-a dat în judecată!

High heels are pleasure with pain he says. If you can’t walk in them, don’t wear them. Consider yourselves told ladies! But what about the men?! Men in high heels? That’s a prosthesis. But I sympathise. Women have these giant heels. They get taller and taller. The men need help. But a man in heels is ridiculous – Louboutin, în exclusivitate pentru Grazia.

Azi, de 1 Mai, designerul inaugurează, la Design Museum din Londra, o expoziţie în care celebrează creaţia de încălţăminte, la 20 de ani de la primul Louboutin lansat pe piaţă. Expoziţia este susţinută de Martini (cu sloganul “Luck is an attitude” – smart!) şi oferă privitorului nu doar o retrospectivă a creaţiilor francezului ci şi o explorare a felului în care sunt create modelele sale, de la design şi până în rafturile magazinelor – virtuale sau nu.

De asemenea, pe lângă Atelier, în expoziţie poate fi vizitat şi Fetish, un spaţiu ce explorează sexualitatea (şi colaborarea designerului cu David Lynch) şi în care apare, pentru trei minute, la fiecare jumătate de oră, o hologramă a Ditei von Teese.

Şi, desigur, pentru că Design Museum din Londra nu e doar despre admirarea exponatelor ci ştie şi cum să facă bani (hello, se aude la managementul muzeelor din România?!), la magazinul muzeului s-a lansat, odată cu expoziţia, şi o colecţie numai bună de luat acasă pentru orice fashionistă, după cum urmează:

Magneti

Notesuri (vreaaaaaaaau!)

Postcards

sau tatuaje tempoare (câtă ironie e în desenele astea?!)

Şi, piesa de rezistenţă, o carte semnată de designerul francez, state of art, desigur, cu o super copertă şi detalii despre colaborările sale celebre, design, călătorii şi inspiraţie! prefaţa cărţii este semnată de nimeni altul decât celebrul John Malkovich care, în caz că nu ştiaţi, e super pasionat de modă şi are o linie de costume! Wow, cum tre’ să fie cartea asta! Sunt extrem de tentată să mi-o cumpăr, chiar dacă e 85 de lire, au!

Şi, da, ăsta e unul din momentele alea în care aş vrea să trăiesc şi eu într-un oraş un pic mai cool. Şi, da, fix azi, când aroma grătarelor “înnobilează” atmosfera, mi-am găsit şi eu să am pretenţii d-astea neproletare!

Share: