Îmi amintesc ceva de Dallas difuzat la TV chiar şi pe vremea lui Ceauşescu, dar eram prea mică pentru detalii. Oricum, ştiu că ai mei se uitau şi, când a fost difuzat după Revoluţie, m-am uitat şi eu. Seducătorul Bobby, JR cel fără scrupule, Sue Ellen focoasă, Pamela frumoasă şi Miss Ellie care făcea pace în toată gaşca. Plus coloana sonoră de pe generic, plus Southforkul cel cu piscină, maşinile luxoase, poveştile cu sex, adulter, lăcomie,  şi, în fine, America – visul de aur al celor care trăiau din plin ororile comunismului. Dallas cel original a încântat sute de milioane de privitori din 1978 până în 1991.

Ieri, după ceva mai mult de două decenii de la episodul în care JR era împuşcat, a debutat, în State, o nouă serie de Dallas, cu moştenitorii celor doi fraţi, John Ross şi Christopher, construiţi după modelul JR şi Bobby, cel rău şi cel bun, şi cu o parte din eroii principali ai seriei iniţiale – mai puţin Pamela şi Miss Elie.

În contextul în care cei care s-au uitat iniţial la Dallas nu cred că vor găsi amuzante sau interesante noile aventuri ale petrolierilor, iar cei care nu s-au uitat nu pot să priceapă, oricum, de ce naiba e tot tămbălăul, sunt chiar curioasă ce cifre vor avea. Deocamdată TNT a realizat doar zece episoade, să testeze piaţa.

Voi o să vă uitaţi?

Share: