Tovarăşaaaaa, Victor a copiat la teză!

Aşa ai făcut, Victor?

Tovarăşaaaaa, dar Traian e pârâcios!

M-am uitat la conferinţa de presă de la Otopeni, când premierul proaspăt aterizat în ţară de la Viena (“Viena, Austria”, a ţinut să precizeze, pentru proştii din faţa lui sau cei din faţa TV-ului, pesemne), a răspuns la întrebările despre foarte calda acuzaţie de plagiat, că tot el se duce la Bruxelles, referindu-se la dreptul de a reprezenta România, disputat între el şi celălalt băieţel, Traian.

Am urmărit zilele astea declaraţiile premierului, prin presă şi chiar la televiziunile de ştiri, deşi încerc, pe cât pot, să nu mai urmăresc (şi) circul de acolo. N-am găsit vreo dezminţire clară: Nu am copiat. Nicăieri. Am găsit, în schimb, glumiţe, şi acuzarea preşedintelui că i-a făcut asta prin Funeriu (alt deştept!), luat la mişto revista Nature şi tot soiul de alte declaraţii, inclusiv aceea prin care declară că renunţă la titlul de doctor dacă se dovedeşte ceva.

Toate astea mă fac să cred că informaţiile din Nature, preluate de presa internaţională, de la Le Figaro până la New York Times, sunt adevărate – nu că ar fi avut mai puţină valoare de adevăr dacă apăreau în publicaţia “Să ţesem frumos”, dacă o exista aşa ceva. Iar Ponta, în cazul ăsta, ne sfidează pe toţi nedându-şi demisia şi, exact ca fostul său coleg de partid, primarul Bucureştiului, arată că se poate*.

Iar pe mine chestia asta ma frustrează încă şi mai tare decât canicula de-afară! Adică pricep că politicienii români sunt doar produsul societăţii autohtone, una căreia nu-i pasă, în mod special, decât de coşul zilnic, dar asta e prea mult şi e prea pe faţă!

* asta, sau e vreo strategie smintită de PR şi premierul a decis să arate că poate să pună şi el România pe prima pagină a publicaţiilor din toată lumea, întocmai precum ICR-ul de-a cărui muncă tocmai îşi bate joc! Din nou, pentru că poate. Şi poate pentru că noi îi permitem, iar sentimentul ăsta de bătaie de joc pe faţă o să fie din ce în ce mai accentuat.

(foto)

update: cu precizarea sursei, adică Academia Caţavencu, o să plagiez cu tupeu poza de mai jos, fiindcă e mult prea tare. I-au zis Compilat din Pont! :)))))

Share: