August 12

Lady Gaga şi milionul de euro de la Guvern

Am citit azi pe GSP o declaraţie a unuia dintre organizatorii amicalului Dinamo-Barcelona, cum că Guvernul a ales să sponsorizeze concertul artisei Lady Gaga în România: “Am vorbit cu ministrul dezvoltării la meci şi l-am întrebat: “Cum să puneţi logoul României, celebra frunză, pe afişele concertului cu Lady Gaga, pentru un milion de euro, şi noi aducem Barcelona la Bucureşti şi totul trece neobservat”? (nu apare citat nici un răspuns)

Desigur, primul impuls a fost să mă revolt. Cum naiba?! Păi cu un milion de euro TVR Cultural ar fi putut funcţiona aproape trei ani! Şi asta e doar prima chestie care-mi vine în minte!

Da, fără nici cea mai mică îndoială, faptul că Lady Gaga vine în România e un lucru foarte tare, are potenţial de a atrage turişti (nu are prea multe concerte în estul Europei dar fani grămadă, cucoana e un fenomen, fie că nep lace, fie că nu) şi ne pune pe o hartă onorantă, a ţărilor care-şi permit să organizeze aşa ceva. Şi nu spuneţi că “ţara arde, baba se piaptănă” – faptul că avem concerte cu artişti importanţi dă bine în afară, iar banii pentru organizare sunt privaţi.

Un milion de euro, însă, e o sumă foarte mare în context, atât de mare încât am avut dubii în privinţa veridicităţii acestei informaţii, aşa că i-am sunat pe cei de la emagic, organizatorii concertului Lady Gaga în România, să-i întreb dacă e adevărat. Şi nu, nu e adevărat. Statul nu a dat nici o sumă de bani pentru ca faimoasa frunză să apară pe afişul acestui concert.  Acest lucru este oferit, gratis, de organizatori, din dorinţa de a ajuta la promovarea turistică a României în cadrul unui eveniment cu vizibilitate mare. Deci, mai zic odată: nici un ban “de la Guvern” nu a fost plătit pentru acest lucru.

End of story!

PS vă invidiez pe ăştia de mergeţi la Lady Gaga. Eu nu sunt în Bucureşti, dar cred, chiar cred, că o să fie un super show, mai ales că am mai aflat un detaliu-două de la organizatori azi :)


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 12/08/2012 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

5 COMMENTS :

  1. By ruxandra (Post author) on

   io te invidiez, te invidiez! :))
   (desi, de la alexandria la bucuresti nu’i cale lunga, tot ar fi urat sa parasesc copiii de la ideo ideis o seara chiar si pentru lady gaga. asa ca nu vin)

   Reply
 1. By gaby on

  nici eu nu merg :( ihh…
  Dar sper ca cei prezenti la show sa se distreze. paws up!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   cei de la emagic spun ca, da, au luat bani, dar suma a fost destinata – si folosita integral – pentru bestfest. ulterior s-au adaugat in contract si celelalte doua concerte, fara ca min deyvoltarii sa fi platit in plus

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *