E aproape la final această ediţie a Jocurilor Olimpice, cu bune şi cu rele, cu bucurii şi dezamăgiri, cu eleganţă şi, uneori, cu nedreptate. Aşa cum am scris şi zilele trecute, însă, sportul are nevoie de susţinere financiară, fără asta perormanţa e mult prea greu de atins în condiţiile în care sportivii români concurează cu sportivi din ţări care pun preţ pe performanţă. Tocmai de aceeea am vrut să vă povestesc unele lucruri despre sponsorii principali ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pentru că eu cred că aceste companii merită aprecierea noastră, a tuturor, pentru că au als să susţină sportul şi pregătirea olimpicilor români!  Azi aflăm de la Renault, prin Dora Pasare, PR & Brand Manager, de ce au ales să facă acest parteneriat cu COSR, în ce constă el şi, mai ales, cum îl comunică.

De ce ati ales sa faceti acest parteneriat cu COSR?

Am ales să facem acest parteneriat din dorința de a fi cât mai aproape de sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Londra. Credem că ei trebuie să fie încurajați, iar performanța lor merită răsplătită. Parteneriatul este unul natural pentru noi deoarece valorile brandului Renault sunt în deplină concordanță cu valorile olimpice. Astfel, mentalitatea de învingător, ambiția, dinamismul și spiritul de fair-play sunt sunt elemente definitorii ale olimpicilor, dar și ale brandului Renault.

In ce consta acest parteneriat?

Renault România a devenit sponsor principal al Comitetului Olimpic și Sportiv Român din dorința de a sprijini, încuraja și răsplăti sportivii români care participă anul acesta la Jocurile Olimpice de la Londra. Astfel, ca urmare a acestui parteneriat, fiecare sportiv medaliat cu aur, argint și bronz la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra din 2012 va fi premiat cu un autoturism Renault. Modelele Renault cu care vor fi premiați olimpicii români sunt Latitude, Mégane sau Twingo, în funcție de culoarea medaliei pe care o vor aduce acasă.

Cum comunicati acest parteneriat?

Comunicarea parteneriatului cu COSR se axează pe evidentierea valorilor olimpice. Renault a pornit în căutarea a 100 de oameni obișnuiți care se ghidează în viața lor după aceleași valori ca și olimpicii români care ne vor reprezenta la  Londra. Ei vor deveni ambasadori ai valorilor olimpice și vor avea ocazia de a-i cunoaște personal pe sportivii din lotul olimpic, în cadrul Galei de Premiere ce va fi organizată la București.

Pentru o comunicare cât mai eficientă, folosim în strategia noastră de comunicare toate canalele disponibile, atât cele clasice, cât și social media. Astfel, campania de căutare a celor 100 de Ambasadori Renault are în centrul său platforma online, unde vizitatorii își pot înscrie poveștile prin care argumentează cu exemple concrete de ce cred ei că merită titlul de ambasador al valorilor olimpice. În plus, pagina de Facebook a Renault România a devenit vector principal de susținere a sportivilor români, prin mesajele de încurajare pe care românii le pot posta în fiecare zi.

Campania conține și o componentă de bloggeri pentru susținerea platformei online. Până acum, cinci bloggeri au căutat și au propus la rândul lor posibili ambasadori ai valorilor olimpice. Mai mult, alți cinci bloggeri din cinci orașe diferite (București, Brașov, Timișoara, Cluj și Iași) au pornit pe 27 iulie, odată cu Deschiderea Jocurilor Olimpice, într-o Ștafetă Națională.

„Torța olimpică??? este un Renault Megane Olympic care a dus spiritul olimpic mai departe la propriu, din oraș în oraș, într-un adevărat tur național. Primul blogger care a preluat cheile mașinii a fost Răzvan Baciu. El a dus mașina la Zoso, apoi ștafeta a ajuns la Tomata cu Scufiță, Răzvan Dragoș și Sorin Grumăzescu

Share: