N-am mai deschis TV-ul de vreo două săptămâni, că ori n-am avut timp, ori n-am avut chef. În seara asta, totuşi, pentru că am vrut să revăd Kung-Fu Panda, i-am dat drumu’ ca să mă amuz de aventurile ursului luptător, după care, plimbându-mă printre canale, am dat de OTV unde este transmisă conferinţa de presă a viitorului preşedinte al României – cel puţin aşa scrie mare pe ecran – iar cetăţenii telespectatori sunt invitaţi să fie ziarişti (!) şi să-i adreseze întrebări în direct. Fireşte, cu suprataxă.

Domnu’ Dan, că el e viitorul preşedinte, dacă nu v-aţi prins, discută vesel şi relaxat despre ciocoi şi alte categorii socio-politice, se plânge că el a cheltuit 100 de milioane de euro pe afişe ca un om cinstit, din popor, în loc să cumpere voturi. Da’ aşa e el cinstit, din popor, sărac şi sărman.

Dincolo de spectacolul tip “stand-up comedy”, pe ecran se derulează măsurile pe care PPDD-ul o să le ia când ajunge la guvernare. Printre altele, o lege în care fiecare român care vrea să înceapă un business o să primească 20.000 de euro, industria IT o să fie scutită de taxe şi impozite, o să facă autostradă Mangalia-Nădlac în zece luni, n-o să mai importe nici un aliment, o să redeschidă toate minele, anulează taxa auto şi rovinieta, scade vârsta de pensionare iar noul Cod Fiscal o să conţină doar patru taxe… În fine, o să fie lapte şi miere, înţelegeţi ideea.

Mereu am râs şi-am făcut bancuri pe seama OTV-ului dar fără să mă uit niciodată mai mult de câteva minute. În seara asta, însă, am rezistat vreo jumătate de oră, cred că de curiozitate şi dintr-un soi de fascinaţie faţă de atâta tupeu, servit cu o seninătate incredibilă. Adică tocmai spunea că OTV e un fel de TVR Cultural, o şcoală, aşa, fiindcă deschide ochii oamenilor!!!

Şi mi se pare incredbil nu că Diaconescu spune toate lucrurile astea ci că sunt oameni care chiar cred că o să fie bine şi la vară soare cu el. Şi o să-l voteze.

(foto)

Share: