Într-o formulă sau alta, România Liberă (cotidianul) a reuşit să se păstreze cât de cât în piaţă fără derapaje de tip “O să dai în benga când o să citeşti asta!” şi alte mizerii “jurnalistice”. Colorat (politic) sau nu, jurnaliştii de-acolo şi-au păstrat o urmă de demnitate încercând să nu se bălăcească în mocirla senzaţionalului.

Dar le-a ajuns, ba chiar le-a şi ieşit pe nas! Nu sunt plătiţi de vreo două luni, tot aşa cum se întâmplă şi în alte redacţii, fiindcă patronilor de presă nu le pasă şi nu le-a păsat niciodată de pulimea producătoare de conţinut şi, în nici un caz, nu le-a păsat vreodată de fraierii care le cumpără produsul. “Nu vă convine?”, zic ei, “Acolo-i uşa. Şi după ea sunt 20 de hămesiţi care aşteaptă să vă ia locul”.

Aşa că… grevă!

Din cauza neonorării, de către conducerea administrativă a cotidianului România liberă, a obligaţiilor financiare faţă de redacţie, ziariştii de la departamentele print şi online au decis să întrerupă activitatea pe termen nedeterminat, începând de astăzi, 28 februarie, ora 14.00

Aşa scria pe site, până când cineva care, evident, şi-a luat salariul la timp (că numai “fraierii” care muncesc îţi iau ţeapă, se ştie) a şters orice referire la acest subiect pe site-ul publicaţiei. Nu la timp, dovadă print screen-ul de mai sus! Confirmarea grevei vine din faptul că, de o oră, Ultima oră de pe site are un singur update cu un interviu care fusese, probabil, predat înainte de grevă. Jurnaliştii au vorbit serios!

Sper să nu cedeze la şantaje, şi mai sper ca şi alţii, acolo unde e cazul, să le urmeze exemplul! Fiindcă treaba jurnalistului, cea pentru care ar trebui să fie plătit, este producerea de conţinut, nu management şi nici sales!

PS

update: nici patru ore n-a durat greva. pricep că s-au înmuiat cu promisiuni… deci ori erau bani, ori nu mai era speranţă!

Share: