La încept, în 1937, prima formulă Old Spice a fost  destinată doamnelor. Parfumul a venit de la un amestec de plante pe care William Lightfoot Schultz, cel care a lansat brandul, l-a descoperit acasă la mămica lui.
Restul e istorie. Inclusiv a publicităţii. Inclusiv cu pisici.

În zilele noastre, cei de la Wieden + Kennedy au propus clientului P&G, care deţine brandul de aproape 25 de ani, o abordare cât de poate de simplă dar foarte foarte deşteaptă, pornind de la ideea “Ce vor băieţii?”. Vor multe, dar pe listă cu siguranţă se află dorinţa fierbinte de a avea iubite, dar şi de a scăpa de sâcâielile mămicii şi de a nu mai fi percepuţi ca băieţi ci ca bărbaţi.

smellcome

Ei bine, Old Spice le-a dat fix asta. Doar că nu a “vândut” perspectiva băieţilor care se dau cu respectivul deodorant ci pe aceea a mamelor suferinde că băieţii lor s-au dat cu Old Spice şi, prin urmare, acum au iubite iar mamele nu mai sunt centrul universului lor.

Absolut genial. Şi nu doar ideea ci şi execuţia:

Sunt patru spoturi – le vedeţi pe toate aici – plus un infografic despre cum se dau băieţii cu prea mult deodorant. Absolut genial, parol!

old spice
A! Mai ţineţi minte campania aia foarte foarte mişto la Nike, Find your greatness şi sloganul Just Do It? Dar pe aia cu mamele campionilor olimpici, făcută pentru P&G? Dar campania pentru Facebook Home? Da’ Coke Side of Life… şi aş putea continua lista? Tot Wieden+ Kennedy!

Share: