Azi a fost conferința de presă pe care cei de la Flanco au organizat-o ca să povestească despre Black Friday sau ???shopping festival???, cum i-au zis ei și mie mi s-a părut simpatic.
Pe scurt, totul e mai mult, mai mare, mai amplu. Mai multe oferte, mai multe magazine, mai multe case de marcat, mai mulți consultanți, mai multe reduceri, mai mult spațiu pentru depozitare. Și, da, firește, se estimează o creștere a vânzărilor, numărului de vizitatori și a numărului de tranzacții.
Cele 87 de magazine Flanco se deschid vineri, 21 noiembrie, la ora șase, iar programul este, în toate cele trei zile, până la ora 22. De notat, sâmbătă se magazinele se deschid la opt, iar duminică la nouă. Sunt peste patru sute de mii de produse cu reduceri ce ajung până la 80%, cea mai mare reducere fiind de 50.000 de lei (aproximativ 30%), operată la un televizor. Livrările vor fi făcute în cel mult 72 de ore mpreună cu cei trei parteneri de curierat din acest an: Fan Curier, DPD și ADD Cargo, care vor avea program nonstop de funcționare pentru a acoperi tot volumul de muncă.

Și online, pe flanco.ro

Spre deosebire de anul trecut, când site-ul retailerului a avut doar un rol informativ, în acest an, flanco.ro va funcționa ca un magazin virtual și care va avea atât ofertele din magazine, cât și unele speciale, ce vor putea fi găsite doar online. Pentru a preîntâmpina orice probleme, Dragos Sîrbu, CEO Flanco Retail (foto, în centru), a ținut să asigure publicul că există 35 de servere care au fost testate și pot face față la un volum de 80 de comenzi pe secundă. Se estimează că zece la sută din totalul volumului de vânzări anticipat pentru acest an, 110 milioane de lei, va fi reprezentat de tranzacțiile online.

DS
Am întrebat ce au de spus referitor la lipsă de încredere, în rândul potențialilor clienți, în ceea ce privește reducerile, în sensul în care a circulat pe net, chiar săptămâna trecută, două imagini din magazinele altui retailer care arătau că o așa-zisă reducere fusese făcută pe un preț majorat semnificativ în comparație cu o ofertă anterioară a aceluiași magazin. Același Dragoș Sîrbu a răspuns foarte clar: Noi nu ne permitem să facem așa ceva. Odată pierdută încrederea, pierzi și clientul.

Nu în ultimul rând, am mai aflat că magazinele Flanco oferă clienților opțiunea contractării unor credite fără dobândă de la partenerii financiari ai retailerului.
Ah, și am mai aflat că Flanco pregătește o surpriză, joi și vineri (20 și 21 noiembrie), în Piața Romană, de la ora 18.

Black_Friday_Flanco
Gata. Voi ce vreți să vă luați de Black Friday-ul ăsta? Mie mi-ar trebui niște căști noi pentru telefon, că alea vechi au un contact paradit și se aud mai mult mono decât stereo și îmi strică fengshui-ul și, dacă s-or alinia planetele bugetului, poate chiar un telefon nou, că bietul meu S3 nu mai poate funcționa o zi întreagă fără un input de energie.

Share: