Se vorbește mult despre conținutul pe care brandurile ar trebui să-l producă, aproape ca o mantră, la fiecare conferință, la fiecare eveniment, la colțuri, în revistele online de marcomm, pe bloguri, peste tot! Se vorbește mult, dar se face puțin, în realitate. În fine, pe plaiurile mioritice, că afară se face, și se face mult și bine.

Eu cred în povești, cred în branded journalism, ca o soluție inclusiv practică, dacă vreți, la întâlnirea brandului cu publicul nu prin oferte țipate isteric prin reclame TV, ci printr-o formulă care să aibă sens și pentru unii și pentru alții.
Un astfel de produs e 24/7, inițiat deUniCredit și realizat de DoR: poveștile a 33 de antreprenori creativi din România, și pot să vă spun, că știu informații ???din casă???, că ăsta e doar începutul acestui proiect.

247
Am eu o mică obsesie cu firul roșu în comunicarea de brand, așa că hai să-l urmărim un pic pe ăsta. UniCredit e partener la The Power of Storytelling de ceva vreme deja și chiar aduce unul dintre speakeri într-un cerc restrâns, pentru angajați și parteneri. Și e foarte mișto, că am fost!
Au preocupări constante și susțin zona de antreprenoriat, antreprenoriat creativ și artă (vezi parteneriatele cu NEST, RDW, Diploma, FITS, Creative Mornings și ce mai fac ei intern – și astea-s doar câteva), au un discurs prin care comunică faptul că arta, cultura și sprijinirea antreprenoriatului creativ sunt formule prin care creștem cu toții, și susțin discursul ăsta nu doar așa, cu statusuri pe FB, ci concret, cu bani și cu produse editoriale cum e 24/7.
Iar despre DoR nu cred că are sens să fac acum vreo pledoarie în sensul calității jurnalismului pe care-l practică. Asta fără să adaug că ceea ce face Cristi Lupșa e, evident, tot antreprenoriat creativ.

Iar în 24/7 nu sunt doar cele 33 de povești despre bine și greu, despre pasiune și multă muncă, desnădejde, uneori, încăpățânare și credința în ceea ce faci, nu. La final de ghid sunt și sfaturi și resurse pentru cei aflați la începutul de drum în atreprenoriat.

Și cam asta mi se pare mie un exemplu bun de conținut de brand – branded, cu toate că UniCredit nu apare decât pe ultima pagină, în casetă, și discret (less is more!), dar au comunicat despre ghid.
24/7 e de primit odată cu DoR-ul din decembrie, dacă aveți abonament, și o să mai apară pe ici, pe colo, pe la diverse evenimente alese. Și, cum ziceam, e cu ???Va urma???. Să fie citit!

Share: