Lume indignată pe FB fiindcă un malac i-a tras două smetii unei fete, într-un bar, la Straja, sub privirile impasibile ale unui jandarm montan (aflat în afara serviciului) și ale câtorva consumatori la fel de impasibili.

Pe bună dreptate e indignarea, dar și cam ipocrită.

Atâta timp cât se fac și se apreciază glumițele misogine iar statisticile* privind violența împotriva femeilor sunt de-a dreptul înfiorătoare, sfânta indignare de FB e ipocrită și, mai mult de-atât, oferă cadrul social potrivit pentru băieții care se simt zmei când lovesc o femeie. Asta ca să nu mai zic de media care face adesea din femei doar niște simple obiecte decorative – ce-i drept, adesea, cu încântata participare a chiar femeilor în cauză.

Nu sunt vreo feministă, ba uneori fac mișto și eu de categoria???pisi care crede că singurul ei scop în viață e să fie o pisi cât mai desăvârșită???, dar aș castra (și nu neapărat chimic) cu plăcere gibonii care merg la intimidare, de la ???Ce faci, păpușă???? până la bătaie sau viol și, în unele cazuri, crimă.

Apropo, există acum un număr unic, 0800 500 333, la care femeile care sunt victime ale violenței domestice repetate pot apela. Și le sfătuiesc s-o facă. Fiindcă ???Era supărat, n-a vrut să dea așa tare??? după prima palmă nu duce decât la altă palmă. Altfel, 112 funcționează, de asemenea, destul de eficient în astfel de cazuri. Cu condiția să fie apelați, desigur.

violenta
*Una din trei femei este victimă a violenței domestice, verbală sau fizică. La fiecare minut, în România, o femeie este agresată. Și am mai citit undeva o declarație a șefei ANES, Ioana Cazacu, potrivit căreia violența domestică ucide mai multe femei decât o face cancerul.

Share: