După zăpada mare de acum două săptămâni, inconștientul de Cismaru sugera că poate ar fi o idee bună ca cei care primesc ajutor de la stat, dar care sunt bine-mersi apți de muncă, să facă niște muncă în folosul comunității. Și-a luat-o de nu s-a văzut de la vajnicii apărători ai statului… degeaba!
La fel și cei care au avut tupeul să sugereze că poate nu e cazul ca statul să-ți ia zăpada și gheața de pe trotuarul din fața blocului sau a curții tale. Ca să nu mai zic că poate și ar trebui să-i amendeze pe ăia care n-o fac.
Ieri, Petreanu remarca pe FB că ăia de au vorbit mai mult de 24 de ore pe zi la telefon ca să-și încarce cartelele sau să-și ia nush ce telefoane pe puncte sunt, de fapt, niște hoți patetici și că e scandalos cum e apărată cultura furtului în țara asta:
S-au găsit, desigur, o mulțime care să-i explice că e vândut companiei, că ăia sigur fură, că lasă că știm noi, că e reclamă mincinoasă și așa mai departe.
Azi mi-am luat-o și eu fiindcă am avut tupeul nemăsurat să comentez că poate sistemul sanitar – foarte prost, de altfel – e mai bun decât merită majoritatea, dacă ținem cont de câți muncesc/contribuie și câți și cum beneficiază.
Să mă explic, deși am mai făcut-o odată, chiar și aici, pe blog. Sunt prea puțini contribuabili pentru un sistem atât de încet și greoi, dar zero profilaxie din partea populației. Si șpagă.
Cât timp majoritatea ne vom duce la medic doar când ne doare sau doar când ne doare RĂU, o să fie nasol. Cât timp majoritatea o să ne ducem direct la spital pentru afecțiuni (sau păreri) care pot fi bine-mersi tratate la medicul de familie, o să fie nasol. Cât timp nu se respectă nici regulile elementare de igienă, o să fie nasol! Cât timp o să prestăm automedicație și tratamente naturiste pentru boli grave, o să fie nasol! Cât timp acceptăm condiționările cu șpagă fără să le reclamăm, o să fie nasol. Cât timp puținele ONG-uri și companii care au mesaje și programe de CSR pe sănătate vor fi ignorate, o să fie nasol. Cât timp o să stăm acasă la căldurică și o să ne rugăm, eventual, să nu ni se întâmple și nouă ceva nasol, o să fie nasol.
Și, în general, cât timp o să înghițim și trecem cu vederea căcaturile pe care le facem fiecare dintre noi, de la chiștocul aruncat pe geam până la mica ciupeală și tupeul ălora care se bagă în față la coadă, dar și aleșii (de parcă nu tot majoritatea i-a ales), o să fie nasol.
Atâta timp cât o să așteptăm să facă alții ceva ca să ne fie tuturor mai bine, dacă e, o să fie nasol. Iar dacă nu e, o să ne plângem în continuare de ce nasol ne e!
O mică observație-întrebare am: nu trebuie să treci pe la medicul de familie înainte să mergi la spital? Adică trimitere și alte-alea? Că eu unul știu că ultimele 5-6-7-10 dăți când am fost într-un spital, mi s-au cerut în ordine: biletul de trimitere (de la medicul de familie), buletinul, cardul de asigurat. Și scoatem din ecuație unitatea de primiri urgențe, că nici un prost cel mai prost nu se mai duce acolo pentru afecțiuni ușoare, că știm cu toții cât se stă pe holuri chiar și pentru urgențele veritabile.
Va inselati! Intrebati un(o) asistent(a)ce tocmai a iesit din garda de la UPU si va va spune cati tigani plini de aur vin cu clanurile dupa ei si fac circ,li se fac toate analizele,ca deh!,acuza tot felul de dureri ce necesita investigatii amanuntite,ca mai apoi sa rezulte ca nu aveau decat chestiuni minore.Si uite asa s au facut cu un set de analize pentru care dumneavoastra,asigurat legal,trebuie sa platiti,chiar daca beneficiati de asigurare,pentru ca laboratoarele nu pot face gratuit decat 2-3 zile,la inceputul fiecarei luni.
Ah, oh! Țiganii sunt categorie aparte, eu mă refeream la oamenii obișnuiți, la care face și Ruxa referire în articol.
si oamenii “obisnuiti” cheama salvarea fara rost si, da, de multe ori insista sa mearga la spital. sau deja stiu pe cineva la spital si se duc direct.