Taman citesc despre o campanie pentru Knorr, făcută după un studiu… Pauză de aprofundare. Da, sunt unele branduri care fac niște studii pe baza cărora gândesc campaniile, ce chestie, nu?!

Deci un studiu, ziceam, la care au luat parte 12 mii de oameni din 12 piețe și care a analizat potriveala de cuplu după potriveala de gusturi culinare. Eh? V-ați fi gândit – încă vă gândiți? – că treaba asta contează în context?!

Cu toate astea, rezultatele studiului au arătat că aproximativ trei sferturi dintre cei chestionați spun că s-ar simți mai atrași de cineva care are aceleași gusturi, o treime au spus că ar pune sub semnul întrebării compatibilitatea cu celălalt dacă gusturile ar fi diferite, și tot o treime cred că preferințele privind gusturile (nu e chiar vorba de gust ci mai degrabă de flavor) unui (potențial) partener, i-ar putea împiedica să mai iasă cu el. Say what?

gusturi

Au dezvoltat, în parteneriat cu IBM, un flavor profiler – click pe link dacă sunteți curioși, mie mi-a ieșit Meaty Warrior, ceea ce e destul de corect, doar că friptură fără salată lângă mi se pare neinteresant, pe cand salată fără friptură mi-e ok. Plus că, dacă am de ales, aș alege oricând brânza în locul cărnii. Sunt 12 variante iar eu am identificat cel puțin două cu care m-aș potrivi mai mult decât cu rezultatul, dar fie!

Apoi s-au gândit că dacă tot zice lumea că e important gustul, ar putea încerca să folosească asta pentru a apropia oamenii. Prin urmare, au creat un fel de blind dates pe baza preferințelor în ceea ce privește gustul, i-au pus față în față pe cei doi… și să se hrănească reciproc. Ceea ce, dacă mă întrebați pe mine, e un pic de trișat, fiindcă treaba cu hrănitul reciproc e mult mai intimă decât preferința comună pentru acreli. My 2 cents.

En fin, asta a ieșit:

Și nu e rău deloc, și nu e rău deloc nici că un brand atât de mare rupe rândurile pack shot-ului cheltuind un buget serios, doar ca să spună o poveste despre gusturi și potriveli.
Totuși, mie nu mi-ar fi trecut niciodată prin minte să nu mă mai văd cu un tip doar pentru că ăla ar mânca ceva ce mie nu-mi place deloc!

Chiar așa: i se pare cuiva relevantă treaba asta?

PS Băgată în seamă acum vreo trei luni, după ani de vizionat spotul cu pricina, alăturarea borș și magic încă mi se pare mega funny! Dintre toate lucrurile din lumea asta care chiar pot fi magice…!!!

Share: