Au trecut șase ani de când, nu fără emoție, într-o zi de iarnă așezam online prima postare pe blogul ăsta. Șase ani în care, datorită blogului, am trăit o mulțime de experiențe frumoase, am cunoscut oameni de care am prins drag, am încercat să îndrept strâmbe ori  am adus un strop de bucurie, am primit și am făcut daruri.
Știu că pe la conferințe se zice că e bine să ai o strategie. Eu n-am avut obiective de trafic și nici altă strategie în afara onestității. Am scris mereu ce mi-a plăcut și despre lucrurile în care cred, alea care mă bucură și, uneori, da, alea despre care cred că am putea să le facem mai bune împreună.
Și, ca de obicei, la aniversare, gândurile și darurile sunt pentru cititori. Fără voi, blogul ăsta putea să fie la fel de bine un jurnal pe hârtie sau o colecție de statusuri rătăcite pe rețelele sociale.
Anul acesta am pregătit daruri pentru case festive și gânduri bune alături de IKEA: jucării (e un trenuleț de lemn cu șine, o grozăvie!) și decorațiuni, globuri și ghirlande și lumini frumoase. E, desigur, și un concurs, dar înainte de asta hai să vorbim un pic despre dreptul la joacă.

casacoronitacolour check; Fysiskt prov Magnus G

Vi se pare firesc, nu? Acolo unde am crescut noi, dreptul la joacă n-a fost nicicând o problemă… mai ales după ce ne terminam lecțiile. Prin joacă am descoperit o mulțime de lucruri despre noi și alții, despre prietenie și echipă, am devenit mai creativi, mai curioși, mai implicați.
Dar nu toți copiii din lume au timp și condiții să se joace. Unii trebuie să muncească de (foarte) mici, alții sunt prea bolnavi sau subnutriți și nu au energia necesară, alții fug din calea războiului. De aceea, anul ăsta, IKEA a ales să îndemne la joacă pentru dreptul tuturor copiilor de a se juca.

După cum știți, în fiecare sfârșit de an, la IKEA apare o colecție specială de jucării de pluș, iar IKEA Foundation donează un euro de fiecare dată când cumpărați obiectele parte din această campanie – nu doar jucăriile Sagoskatt, ci oricare altă jucărie sau carte pentru copii. Și dacă până acum erau doar două organizații beneficiare ale acestei campanii, UNICEF și Salvați Copiii, acum li s-au mai alăturat Handicap International Federation, Room to Read, Special Olympics și War Child, pentru că NE JUCĂM pentru dreptul la joacă e o campanie care se concentrează asupra copiilor afectați de conflictul din Siria, migrațiile cu riscuri, sărăcie și copiilor cu dizabilități.

letsplay
Prin urmare, (și) anul ăsta, pe lângă o bucurie pentru copiii din viața voastră aveți ocazia de a-i ajuta pe alții, mai puțin norocoși, să aibă dreptul la joacă, dacă luați jucării de la IKEA până pe 24 decembrie. Bașca, sunt și foarte haioase!
Nu e greu să faceți un gest generos după un mic exercițiu de imaginație: cum ar fi fost copilăria voastră fără joacă sau jucării?

Și acum, pentru a câștiga darul oferit de IKEA pentru voi cu ocazia aniversări blogului, o să facem, ca de obicei, un concurs. Prin urmare, vă aștept la comentarii cu povești despre jocurile copilăriei, iar cel mai norocos dintre voi o să aibă o casă mult mai veselă iarna asta cu darurile de la IKEA. Ce vă jucați, de-a ce vă jucați, și, de ce nu?, ce v-ați mai juca și acum dacă am reuși să uităm, pentru un ceas sau două, că suntem, vai!, atât de adulți!
Vă aștept comentariile până vineri, 9 decembrie, la ora 18, când anunț cine a câștigat!

Update: And the winner is… comentariul cu nr 8, adica Sabina! Multam tuturor de amintiri împărtășite! :)

Share: