Ieri, la ora când ar fi fost copii în clase, tavanul holului unei școli s-a prăbușit. Copii nu prea erau în școală pentru că e Săptămâna Altfel, dar patru fetițe se aflau într-una din clasele de pe etajul respectiv. Nu mi-e prea clar de ce și cine le supraveghea, o să aflăm, probabil.
Cert e că toată întâmplarea ar fi putut să aibă urmări catastrofale și e doar un noroc imens că tragedia a trecut pe lângă. Milimetric.
Potrivit hârtiilor, școala ar fi trebuit renovată din 2008, într-un program al PMB cu Banca Europeană de Investiții. Citiți aici niște detalii despre asta. Potrivit realității, însă, tavanul s-a prăbușit.

Cine răspunde?!

Eu nu înțeleg de ce nu văd, măcar pe FB, oameni mai mulți și mai supărați pe chestia asta! E doar noroc pur că nu erau copii în școală!
Nu înțeleg de ce nu a pornit deja o dezbatere publică despre cât sunt de sigure clădirile unde părinții își trimit copiii să învețe. Că nu învață mare lucru, din moment de 40și ceva la sută dintre absolvenți sunt analfabeți funcțional, e oricum suficient de grav, dar să acu’ le și pică tavanul în cap?!

Și nu vorbesc doar de copiii de la școala din Rahova în care s-a întâmplat să pice, ci și de cei de la alte școli, de la toate școlile*. De unde știți că sunt sigure?! Aveți încredere că sunt, după episodul ăsta? Eu n-aș avea!

Și de ce primăria nu s-a apucat, de ieri, deja, de verificări, amendări, demiteri? De ce părinții copiilor de la școala 141 nu sunt cu furci și topoare la ușa celor (i)responsabili?! WTF is wrong with us?!


* apropo, în zonele rurale cad copiii în rahat. La propriu, în fosa septică. Acum câțiva ani o fetiță a murit în felul ăsta. Și nu, nu e ???old news???, anul ăsta s-a întâmplat din nou la o școală din Mureș.

Share: