Se vorbește despre GDPR de ceva vreme, toată lumea știe că vine pe 25 mai, foarte puțină lume mi se pare că pricepe despre ce e vorba, de fapt, și, în general, mi se pare o inițiativă bună da’ cu norme care au luat-o ușor razna. Cam ca economia românească.

Am primit o poală de spam zilele astea, ce bine, totuși, că am mai scăpat de niște abonări, nici măcar nu știam că m-am cerut sau am acceptat vreodată să fiu trecută în niște baze de date… Mă rog. Faza e că, teoretic, ar trebui să fac și e u un fel de disclaimer, că voi comentați aici cu date personale, mail și IP, la care eu nu mă uit vreodată altfel decât atunci când fac concursuri pe blog, sau dacă cineva, prin comentarii o ia razna într-o asemenea manieră încât trebuie să-i dau ban pe IP.

Și ar mai fi abonarea pe email, dacă vă înscrieți, adică, acolo, pe prima pagină, vine din când în când un mail care vă spune că am mai scris câte ceva. Puteți să vă dezabonați oricând dacă nu-l mai vreți pe mailul ăla, nu mă supăr.

Bref, promit solemn de față cu toată lumea care are chef și răbdare să citească până aici și de aici încolo că nu folosesc adresele de mail sau altceva, că ele probabil rămân pe server, dar eu nu le folosesc la absolut nimic și, dacă vreți să nu rămână, trimiteți un mail la ruxa at domeniul blogului și o să rog pe cineva mai tehnic decât mine (hello, Monky!) să facă ce e de făcut în acest regretabil caz.

Și gata. Chiar nu cred ca e pentru mine, ca scriitor pe-un blog personal, legea aia, da’ cică trebuia să zic și eu ceva!
În altă ordine de idei, mi-ar fi plăcut ca toate mailurile alea primite referitor la GDPR să fi fost un prilej pentru cei care le-au trimis de a face un reminder mișto ca există. C-o singură excepție, Cinepub, nu a fost cazul. Și am primit zeci de astfel de mesaje! Păcat!

Share: