Disclaimer: sunt înspumată după discursul Vasilicăi, declarația lui Orban că depun o nouă moțiune la toamnă, dată azi, după acest răsunător fiasco politic, și aproape două ceasuri petrecute cu Codul Fiscal și HG 354 în brațe ca să mă lămuresc câți bani tre’ să dau la stat în contul viitoarei pensii și a minunatelor servicii de sănătate – sunt mulți, apropo!
Dar cu adevărat furioasă sunt pe noi.

Treaba e că Orban e un neinspirat – încerc să nu folosesc în public vorbe precum cretin sau idiot sau imbecil. Orban și PNL sunt un simulacru de opoziție și, deși detest că trebuie să-i dau dreptate lui Băsescu, moțiunea asta nu avea nici cea mai mică șansă să treacă, anyway, așa că nu pot să-mi imaginez altceva decât că au făcut-o ca să-i ofere lui Dragnea un moment de respiro.
USR mai are (foarte) mult până departe și noroc de câțiva oameni foarte ok și simpatia rezonabilă a bulei, dar, dacă nu se organizează și disciplinează intern, nici n-o să ajungă vreodată acolo unde ar trebui (și poate chiar ar putea) să fie.
Să zicem… un dalmațian și un pui de labrador.

În schimb, PSD, deși e maidanez pur sânge, arată și se comportă ca un câine lup aflat la maturitate. E organizat, structurat, ascultător, are energie și strategie de la care nu se abate. Discursul Vasilicăi a fost im-pe-ca-bil raportat la electoratul lor, iar moțiunea nu a fost decât oportunitatea nesperată a PSD de a da peste nas opoziției și opozanților și a spune la tribuna Parlamentului toate lucrurile pe care le-a spus Vasilica. Cum le-a spus? Nu contează!

Voi chiar credeți că nea Caisă știe că e Banca Mondială, nu Banca Monetară? Sau că-i pasă că s-a exprimat aia aiurea?  Nu, nene! Nea Caisă a aflat că e bine. Că suntem pe drumul cel bun. Că barca nici măcar nu se clatină, deși oamenii răi și mincinoși încearcă. Partidul rezistă. Suntem bine. O să fie și mai bine. Capitaliștii veroși au scumpit prețurile, dar guvernul și partidul unic i-au pus imediat cu botul pe labe, economia duduie, eurostatul ne mângâie pe cap, BNR a inventat inflația, nu avem deficit, avem investiții, politica fiscală e clară ca lacrima de unicorn, PSD a refăcut spitalele și școlile închise de guvernările anterioare, iar contractul cu Banca Mondială pentru autostrada de la Comarnic era păgubos, pentru că presupunea că facem treaba asta în următorii 12 ani, dar PSD o începe în următorii doi – o să vedeți!

Deci aia minte cum citește, dar o face impecabil, cu cincimi de adevăr, ne ignoră pe noi, care știm că minte, noi oricum nu votăm PSD, nu contăm, deci, și discută direct cu Nea Caisă, pe aproximativul lui înțeles, îl asigură că e bine totul, moțiunea pică, PSD rămâne, uraaaaaa!

Și noi ce facem? Noi facem mișto. Asta e arma noastră, mișto-ul. Și vreo câteva mii de oameni care ieșim în stradă. Hai, zeci de mii. Restul fac mișto. Să ne râdem. Că e funny. Ha. Ha.
Nush cum să vă spun, dar îi doare-n cur de miștourile noastre. Și, după ce-o să legifereze și modificările propuse în Comisia Iordache, via Parlament sau OUG, o să râdă mai tare decât noi. Pe drept cuvânt!

A. Încă ceva! Coafura Vasilicăi (și-a restului de cuconet din pesede) e, de asemenea, exact cum trebuie să fie pentru publicul lor. Coafura de învățătoare sau mătușă bună, cu ceva stare, în care poți să ai încredere, că știe să facă prăjituri bune și tocăniță și, la o adică, să bată și-un cui, dacă trebuie. Coafura cu care pleci de la orice Igiena de prin orașele mici de provincie când ceri ???ceva elegant???. Au stilat-o fix pe gustul electoratului. Și e ok că nu ne place nouă, e chiar mai bine pentru ei să și facem mișto de freza madamei. Numai bine, poate să și strecoare un cvasicochet ???V-ați luat de felul în care îmi aranjez părul!???. [Asta e tot ce aveți împotriva mea. Superficialilor!]

Cum ziceam. Poate ar trebui să râdem mai puțin și să găsim niște soluții pentru asaltul ăstora. Altfel, pe bune, gluma e pe seama noastră!

***
poza e de pe gov.ro
mă gândesc că, la câte lucruri am aflat azi că a făcut guvernul pentru noi, se poate plusa c-o poză, cu indicarea sursei, în scop editorial.

Share: