Se întâmplă să fie ăsta al doilea text consecutiv legat cumva de creativitate, dar poate nu e chiar întâmplător: obișnuiți-vă cu ideea că e un must-have în calitățile pe care un angajator le caută acum – sau ar trebui să le caute, în orice caz. Creativitatea se află în top 3 skills pe care trebuie să le aibă cineva care-și dorește să fie performant pe piața muncii în 2020, potrivit World Economic Forum, și oamenii ăia cam știu ce spun și ce le trebuie.
Prin urmare, nu e chiar surprinzător că International Advertising Association (IAA) organizează pe tema asta o nouă ediție a conferinței sale globale, Creativity4Better, și nici c-o face în România, nu după succesul de anul trecut.

KeyNote Speakerul de anul ăsta este Robin Wright și, desigur, toată lumea a fost super excitată că vine Claire Underwood la București. Doar că e puțin nedrept s-o reduci pe femeia asta la un singur rol și la o singură fațetă, cea de actriță. Chiar și în House of Cards, Robin Wright e producător executiv al întregului sezon 4, regizor pentru mai multe episoade, și tot ea a ridicat problema diferențelor de plată între ea și ex-partenerul de platou, Kevin Spacey, acum doi ani. Și a primit aceeași sumă pentru că știau, chiar de dinainte ca Spacey să fie implicat în scandalul de anul trecut și să fie dat afară din proiect, că mulți dintre fanii serialului o preferau pe ea. Fără să-i amenințe că pleacă ci că face public faptul că există o diferență, iar când s-a aflat, că se află, deh! s-a folosit de ocazie pentru a genera o discuție mai amplă despre diferența de plată între femei și bărbați în general.

Și, cu toate că a refuzat să comenteze scandalul Spacey sau să-și vorbească fostul coleg de rău, a dat  una dintre cele mai bune definiții pentru hărțuirea sexuală: “This is a bigger, broader issue. I don’t care who you are, it’s about power, and once you overpower someone that person then becomes vulnerable”.


Robin Wright nu este, însă, una dintre femeile care doar vorbesc despre egalitatea de șanse între femei și bărbați și atât, și nici nu este una dintre vedetele care doar deplâng soarta tristă a unora în declarații publice și atât. Este, de aproape 15 ani, implicată în campania Stand By Congo, în beneficiul căreia a făcut mai multe proiecte, inclusiv un film, When Elephants Fight, și, alături de cea mai bună prietenă a ei, Karen Fowler, a lansat, acum patru ani, Pour Les Femmes, o linie de pijamale de lux, iar banii din acest proiect merg tot spre Congo – puteți citi aici ce și cât costă o viață puțin mai bună acolo. Eu am fost uluită că doar cu 10 dolari donați un copil dintr-un mediu vulnerabil are acces la servicii de sănătate pentru un an întreg. Asta în condițiile în care Congo este una dintre cele mai bogate, în resurse, țări africane, dar corupția și interesele internaționale au făcut pentru cei mai mulți oameni ca viața acolo să fie de netrăit.
De asemenea, face campanie si pentru mișcarea WhenWeAllVote, dar și pentru PovertyIsSexist. Printre altele!

Deci, da, Robin Wright este mult mai mult decât Claire Underwood, și sunt convinsă că o să aveți ocazia să aflați asta chiar de la ea, la conferința Creativity4Better, dacă, desigur, vă luați bilete!
Da, știu, nu sunt neapărat ieftine, dar cred că puteți să vedeți asta ca pe o investiție în voi. Un fel de city-break de două zile cu acces la niște oameni foarte mișto și foarte tari pe domeniile lor, oameni ca: Alexey Sorokin, CEO al comitetului de organizare local pentru FIFA 2018, Marian Goodell, CEO la The Burning Man (Project), unul dintre cele mai cool festivaluri din lume, Michael Gunton, Creative-ul de la BBC Natural History Unit, Tim Kobe, tata lu’ Eight Inc, oameni de la FB, Google, UN, VP-ul pe Brand Experience de la Deutche Telekom, în fine, lista completă e aici: http://www.creativity4better.com/speakers/ – chiar merită!

Share: