Eu nu sunt homofob, dar de ce tre’ să-i văd eu pe stradă?
Eu nu sunt homofob, dar nu mi se pare normal să se căsătorească.
Eu nu sunt homofob, dar ăia nu sunt normali.
Eu nu sunt homofob, dar Dumnezeu zice că nu e ok.
Eu nu sunt homofob, dar familia poate fi compusă doar dintr-un bărbat și o femeie.
România, stat membru UE, 2018.

Nu ne supără că o femeie e caftită la fiecare 30 de secunde, poate chiar de noi sau în fața noastră, dar, hei!, două femei care sunt tandre una cu alta e de nepermis!
Nu ne supără că sunt aproximativ 225.000 de copii care se culcă flămânzi, sau că 63% dintre copii sunt bătuți de părinți, dar, hei!, doi bărbați care se țin de mână?! Strigător la cer!
Nu ne supără să suntem campionii Europei la avorturi sau la justificări când vine vorba de violuri, dar, hei!, oricare doi oameni care se iubesc, formează un cuplu în toate sensurile, dar nu bifează familia tradițională la componența pe care vor ăstia s-o definească acum în Constituție, n-au, nene, voie să aibă aceleași drepturi!

Și, în țara asta unde se fură ca-n codru din avutul public, fix de ăia care ar trebuie să aibă grijă de el, ni se pare perfect normal să cheltuim 43 (patruzeci și trei) de milioane de euro pentru un non sens legiferat, oricum, de codul civil în vigoare – nu, nici acum doi homosexuali nu se pot căsători legal în România, iar căsătoria lor în afara țării nu este recunoscută ca atare de statul român.

În țara asta, zic, oameni care par destupați la minte consideră că e perfect în regulă să cheltui 43 (patruzeci și trei) de milioane de euro pentru ca populația să decidă dacă niște cetățeni sunt – sau nu – la fel de egali în drepturi cu alți cetățeni, și asta exclusiv pe baza opțiunilor amoroase.

Plus că nu e destul că ni se pare ok referendumul ca premisă, indiferent dacă votăm NU, dar ne și batem în piept cu dreptul nostru de a vota, fără să pricepem că, de data asta, nu e vorba de alegeri electorale, ci de a fi ok cu faptul că se pune problema ca unei minorități să-i fie îngrădite niște drepturi constituționale – sau nu.
Eu nu vreau să particip la așa ceva. Voi merge la referendum, dar ca observator. Apropo, dacă vreți și voi, înscrieri pe FiecareVot. Pentru Dragnea & Co, miza participării la referendum e uriasă, deci vor face absolut tot ce pot ca să iasă în scripte numărul necesar de participanți pentru validadre. Să nu-i lăsăm, să nu-i ajutăm!

Dincolo de calculele procentuale privind validarea în funcție de câți oameni vor participa (vezi la Oana), boicotarea acestui referendum e singura opțiune pentru a arăta PSD, ALDE și PNL că cine cu cine și cum NU e un subiect și nici un motiv de aruncat 43 (patruzeci și trei) de milioane de euro pe o dambla! Aveți la groparu o listă cu 101 chestii care chiar sunt presante și importante pentru noi toți acum.

Nu în ultimul rând, azi poate fi definirea familiei compusă doar din bărbat și femeie. Mâine poate fi avortul. Poimâine… cine știe?!

PS Citiți și textul Dianei de pe Să fie lumină! Asta vreți? Că spre asta ne îndreptăm.

Share: