Acum vreo lună, administrația blocului în care locuiesc a făcut o mică investiție în bloc, respectiv a înlocuit oglinda unuia dintre lifturi, făcută țăndări nici nu mai țin minte când. Chestie de ani, în orice caz.
Nu c-aș fi cochetă, dar cât de cât de la șase până la parter mai vezi dacă nu cumva ți-a fugit părul din coadă sau ai vreo urmă de cafea pe obraz sau mai știu eu ce treburi care te fac de râsul lumii. E utilă. Plus că acoperă peretele din placaj pe care, nu știu de ce, dar toată lumea ține să scrie ceva cu cheia.

Oglinda aia a rezistat intactă doar vreo 2-3 zile, după care a fost spartă într-un colț, apoi în altul. Dacă vrei să te uiți la tine în ea, o să ai o tăietură pe tot latul iar fața o să-ți pară bucăți, deformată.
Nu știu cine a spart-o, dar știu sigur că n-au fost Dragnea sau Vasilica ori vreun parlamentar. De fapt, sunt destul de sigură că autorul nu face parte din vreun partid politic, de la putere sau din opoziție. Nu. Autorul e cel mai probabil unul din vecinii mei care se plictisea în lift și, de data asta, în loc să scrie cu cheia pe perete, a spart un colț al oglinzii abia montată.

Și nici gunoaiele aruncate în curtea blocului de alături, lângă farmacie, nu sunt lăsate de Dragnea.

Nici zecile de mii de turiști care s-au pozat cu Max, ursul orbit de niște animale cu chip de om, nu, nici ei nu erau Dragnea.

Și nici psiholoaga din comisia pentru prelungirea certificatului de handicap care s-a răstit la o mamă de față cu copilul ei, care face crize de epilepsie.

Sau toți ăia care s-au plimbat prin Făgăraș și au lăsat în urmă zeci de saci de gunoaie.

Sau părinții care dau cadouri la doamne pentru ca al lor copil să aibă avantaje.

Nici doamna aia care n-a strâns rahatul câinelui nu era Vasilica sau Rovana sau Cati. Nu era nici măcar Firea.

Ne-a dat azi Europa niște smetii de nu ne vedem dar nouă continuă să nu ne pese. Nu e de vină PSD că poate și ne-a dus nu pe buza prăpastiei ci chiar mai la vale nițel, aproape de locul din care nu vom mai putea urca. Nu poți să ceri unui porc să nu mai fie porc. Dar poți să nu accepți să ți se urce în cap, și, dacă totuși o face, să-l transformi în pastramă!
E vina noastră că i-am lăsat, că-i lăsăm, că nu suntem în stradă, că nu votăm.
Că și în seara asta, la opt, când o mână de oameni spun că vor ieși în Piața Victoriei să ceară demisia guvernului PSD noi o să postăm ceva pe FB, eventual, dar nu vom fi acolo, e prea mult, prea complicat, prea noapte, prea târziu…

Share: