La finele săptămânii trecute am ajuns iar la Sibiu, parte cu treabă, parte cu plimbare. Sigur, pretextul era profesional, dar până la urmă s-a dovedit a fi o evadare de-acasă perfectă. Da, chiar într-un oraș în care am fost de zeci de ori până acum!
La Sibiu sentimentul e mereu de ???acasă???… cu un plus de beneficii, cum ar fi mic dejunul de la Conti și doamna Mariana, stăpâna absolută a breakfastului la Continental Forum, care știe exact ce cafea îmi place și că ador mini-melcii cu stafide – nici nu mă mai întreabă dacă vreau, îmi aduce și gata!

Nu mai zic de camerele mari, cu băile alea kinky (am auzit obiecții, dar mie îmi plac mult!), așternuturi perfect întinse și perne cu fermitatea potrivită. Și oamenii politicoși de la recepție. Și vedere spre Munții Făgăraș. Stau de zece ani acolo când merg la Sibiu, e un sentiment de familiaritate deja care mă face să mă simt ca acasă. Încă n-am coborât la micul dejun în halat și papuci, dar cine știe… Poate într-o bună dimineață, doar așa, ca să mă amuz de reacții!

 
S-a nimerit la finele săptămânii trecute să fie și o conferință specială FITS, Constantin Chiriac în dialog cu Maia Morgenstern, care a început cu un duel în versuri și s-a terminat cu reverențe și aplauze.
S-a mai nimerit și un fel de Oktoberfest la final de septembrie, lăsați, c-a mers și-așa, la care n-am avut de ales și m-am îndopat cu nuci glasate, kurtos, castraveți murați în saramură și oarece friptană sfârâindă și pe care n-am reusit s-o dovedesc.
Bonus, unica și singura dată – so far – în care am ascultat Bohemian Rhapsody live, interpretată de un grup vocal-instrumental pe scenă și de sutele de oameni aflați în cortul dedicat evenimentului. N-aș putea spune că ne-a ieșit chiar ca la concertul Greenday, ba chiar dimpotrivă, dar tot s-a făcut niște piele de găină.


Și a doua zi încă o convorbire culturală (e sort of secret încă, deci s-o lăsăm așa), iar pe seară aș fi putut să mă duc și eu la Faust, că era Faust, dar am ales să mă bucur de spectacolul festivalier din Piața Mare și o sticlă de vin la Joben. A mers perfect după prânzul de la Syndicat Gourmet.

A doua zi spre prânz s-a băut prosecco și s-a stat la soare în Piața Mică și nici c-aș fi putut să cer mai mult! A, și s-a făcut și oarece shopping pentru că, se știe, banii necheltuiți acasă la shopping nici nu se simt!

Practic, mâncare bună, distracție, gazde prietenoase, plimbări, oraș vechi, magazine noi. Faust se mai joacă și în octombrie. De companie (a mea a fost The best!) vă descurcați voi!
Bonus: toate terasele au cel puțin câte o pisică dornică de conversație!


Mergeți la Sibiu, zic! N-are cum să fie rău!


Share: