Nota bene: acest preaminunat text a fost scris aseară însă postat abia azi. Nu mai schimb timpul verbelor, daţi şi voi timpul înapoi cât citiţi şi ziceţi că e luni seara :)

Şi-am pornit la drum…

Drum lung în prima zi la Redescopera România 2011, şi când zic „lung??? vorbesc de câteva sute bune de kilometri, vreo şase şi ceva. Am pornit pe la cinci jumateşi am reuşit să nu uit nimic… cu excepţia camerei foto care a avut proasta idee să pice din rucsac şi să rămână undeva în sufragerie.

Voi avea fotografii, totuşi, de la preaminunatul meu nou telefon care are cameră de 12 megapixeli, mai tare, oricum, decât aia de la camera foto! Uite, numa’ uite ce poze face drăguţul!

Drumul şi vremea au fost numa’ bune, vreo sută de kilometri, până să se termine autostrada, când au apărut şi ceaţă şi vijelie şi ninsoare d-aia grea… până pe Dealul Negru, aşa, unde deja era soare, fain, frumos. Normal că am greşit ruta, fiindcă păţăşti!, aşa că în loc să mergem pe la Slatina şi Craiova, am mers pe la Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin. Şoferul, Augustin Radu, şi copilotul Laurenţiu Balaban aka Siropel, au condus ostilităţile, n-am nici o vină de data asta! Nici eu, şi nici Lavinia Biberi, care redescoperă România împreună cu noi.

Foarte fain drum, cu exceptia a vreo doi kilometri care erau explodaţi rău de tot dar peste care Duster a trecut rulând fin.

Pană, tradiţii şi contrabandă cu Puszi!

Era să facem şi pană de benzină (daaaaaa, ştiu! N-ar fi fost culmea?!, ziceţi şi voi!) fiindcă prima oprire, comuna Eftimie Murgu, a fost niţel mai departe decât ne aşteptam, dar şi pentru că varianta prin Târgu Jiu e mai lungă decât aia prin Craiova. Mă rog, ideea e că am ajuns fix la spartul Fărşangului de azi. Adică n-am mai prins nici o mască! Citiţi la plimbăreţii din primele maşini ce şi cum despre sărbătoarea asta. Eu aş putea doar să vă spun ce am documentat, dar asta găsiţi şi voi pe net :)

Din Eftimie Murgu am pornit către Reşiţa şi, de acolo, spre Secu, locul unde se află Pensiunea Brânduşa, gazda noastră pentru primele două zile prima noapte – super loc, apropo!

De supărare că n-am prins carnavalul, odată instalaţi în vilă ne-am apucat să povestim tradiţii. Adică să le ascultăm povestite de Augustin Radu, acest izvor nesecat de… Acest izvor nesecat. Serios, e ca în 1001 de nopţi, trece de la o poveşte la alta mai ceva ca Sheherezada şi zău dacă vrem să-i tăiem capul! Îl vedeţi aici împreună cu Bogdana Butnar.

Oricum, întrucât trebuie să fugărim liniuţele de semnal pe-aici, cam la asta se reduce prima şi ultima postare pe ziua de azi. Tot ce vă mai spun e că s-a lăsat cu bancuri multe şi că de la Timişoara am primit o vizită plăcută şi importantă de la un domn care mi-e foarte drag şi care face contrabandă cu Puszi – prietenii ştiu ce zic!

8 martie

Azi mergem teleleu să vedem cel mai vechi teatru dinRomânia, la Oraviţa, la Moldova Nouă, Deta, Clocotici. Pe seară suntem la Hunedoara unde sper să avem un Vis Urât :)

Nu uitaţi, Redescoperă România este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45. De asemenea, ne sunt alături igloo şi Muzeul Ţăranului Român.

Share: