April 21

Vîntu şi Ghiţă: oare putem mai mult?!

Investigaţii? Din părţi! Nu mai există aşa ceva! Tot ce apare acum la TV sunt “servite”, documente pe care le trimit “pe surse” diverşi, după cum dictează interesul politic al momentului. Anchete? Nici din alea! Avem, în schimb, “stenograme” si păreri. Niciodată presa românească n-a fost mai bolnavă, mai tristă şi mai inutilă pentru nevoia de informare a celor care, vai, câtă ironie!, plătesc pentru “informaţiile” primite!

Ca să nu mai spun că însăşi presa a devenit subiect de scandal, un lucru minunat care spune o grămadă despre cum înţelege patronatul, respectiv managementul unei televiziuni să facă afaceri în media. Indiferent dacă golănaşul bătrân l-a şantajat sau nu pe cel tânăr ori toată povestea e doar o campanie foarte foarte foarte proastă de imagine pentru cei implicaţi/citaţi şi deplorabilă pentru postul cu pricina. E o măgărie penală, ca un furt, ca o bătaie, ca orice altă potlogărie! Să fie cercetat, închis, terminat sau, după caz, eliberat! Nu mă interesează!

În timpul ăsta, o bucăţică de fată, de numai 48 de kilograme, Alina Dumitriu pe numele ei, ajunge în finala câştigă titlul la Campionatului European de Judo. Dar pentru asta nu avem News Alert, deh…

De ceva vreme asist la decăderea presei din România. Am pus, mental, tot soiul de limite inferioare: “Oare se poate şi mai rău?!”. S-a putut. Mereu se poate. La capitolul ăsta, jurnalismul autohton se întrece pe sine în stabilirea unor triste recorduri negative. Dar trebuie, totuşi, să existe o limită. Trebuie, nu?

De aceea, vă invit la un exerciţiu de imaginaţie: care e cel mai sinistru lucru, cel mai oribil şi cel mai lipsit de profesionalism lucru pe care trebuie să-l vedem/citim în presă pentru ca această decădere să se opreasca? Are cineva atâta imaginaţie?!

Hint: uitaţi de vorbe urate, gramatică, divorţuri, cafturi şi înmormântări live. Au fost deja bifate!


Tags: , , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 21/04/2011 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

7 COMMENTS :

 1. By Ioana on

  Off-topic: a intrat in categoria “Beauty” stirea… Vai de copii fara minte daca au liber la informatiile de pe net…

  Reply
 2. By Horea on

  Ioana se referea la site-ul care publicase stirea initial (check out the pic si meniul care este deschis :)))) ).

  That’s much funnier then the news itself.

  Reply
 3. By Bibi on

  E unul dintre motivele pentru care am fost atat de dezamagita de jurnalism, incat n-am mai incercat sa intru in “sistem”.
  E un cerc vicios: noi ne plangem fara sa reusim/incercam sa schimbam; trusturile de presa motiveaza ca asta cere publicul; publicul se plange ca presa si-a pierdut functia educativa si tot asa. Se adauga problema dintotdeauna a efectului “majoritatea decide”, bazat doar pe cantitate, nu si pe calitate.

  Reply
 4. By ruxandra (Post author) on

  Bibi – Alina Dumitru a castigat medalia de aur acu’ juma de ora. Niciuna dintre cele doua televiziuni de stiri nu a gasit stirea suficient de importanta incat sa mentioneze asta. sau sa puna acolo, pe un breaking news. ca nu e chiar de colo!

  mi’e foarte foarte scarba!

  Reply
 5. Pingback: Cu tristeţe, “decât” despre o medalie de aur « Pandora's | Blog la feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *