… în Franţa a fost desemnată Anne Sinclair, soţia lui Dominique Strauss-Kahn, pentru a fi rămas, public, alături de soţul ei atunci când acesta a fost târât într-o cascadă de scandaluri sexuale şi a fost nevoit, ca urmare a acestui lucru, să demisioneze din funcţia de director al FMI-ului.

Aşa cum era de aşteptat, Anne Sinclair a întrunit mai multe voturi din partea femeilor decât a bărbaţilor, care ar fi desemnat-o câştigătoare în acest top pe Christine Lagarde, actuala şefă a FMI-ului.

Mi s-a părut aproape eroică atitudinea doamnei Strauss-Khan de la bun început, felul în care, fără să dea declaraţii sforăitoare, şi-a sprijinit soţul pur şi simplu prin a fi rămas şi apărut, public, alături de acesta şi are, de asemenea, admiraţia mea – pentru cât o conta! Fireşte, dacă s-ar fi distanţat ori ar fi cerut divorţul, scandalul ar fi fost cu atât mai mare iar gurile rele ar fi văzut în asta o confirmare a acuzaţiilor aduse lui DSK. Iar înainte să vă grăbiţi să spuneţi c-a rămas cu el pentru bani, vă zic eu că Anne Sinclair e o reputată jurnalistă şi vine dintr-o familie foarte bogată, n-are nevoie de banii lui DSK.

Noi în România nu prea am avut scandaluri de genul ăsta, la nivelul ăsta, dar cel mai probabil e Anne Sinclair ar fi fost catalogata “fraieră” în loc să fie desemnată femeia anului. Sau poate am eu o părere prea aspră în legătură cu compatrioţii mei…

foto

Share: