Îmi place mult de tot noua campanie pe care McDonald’s a lansat-o în State cu ocazia Super Bowl, de-aia am și zis că despre asta – ca și despre cea făcută de Coca-Cola – o să scriu separat, fiindcă amândouă îndeamnă la lucruri faine și parcă niciodată nu-s destule din astea!

Iată spotul celor de la McDonald’s, cel care anunță campania, și care a fost realizat de Leo Burnett Agency:

Pe scurt, la McDonald’s poți plăti cu… dragoste! De dimineață de la șase și până seara la șase, și doar în anumite restaurante, clienții selectați (la întâmplare) sunt îndemnați să-și exprime sentimentele față de cineva drag ca plată pentru ce comandă. Și mi se pare foarte mișto să existe un astfel de reminder, fiindcă noi mai uităm din când în când să le spunem celor dragi că ținem la ei. Se estimează că aproximativ un milion de clienți vor fi selectați în această campanie pentru a plăti în acest fel inedit.

Dar pentru McDonald’s e mai mult decât o campanie, e o transformare, așa cum spune CMO, Deborah Wahl, o evoluție de la miliarde de clienți serviți, la miliarde de clienți auziți, pentru a evolua împreună: Dragostea se află în centrul sloganului nostru și la baza companiei noastre. Credem că un pic de dragoste poate schimba mult – chiar și lumea în care trăim. Toată declarația (ok, oleacă cheesy, cam cât un cvadublu cheeseburger, așa) e mai jos:

Lanțul multinațional continuă în acest fel eforturile de comunicare pe care le face pentru a nu mai fi perceput drept junk food – în sensul ăsta puteți urmări filmulețele postate pe canalul lor de YouTube în seria “Our Food. Your Questions???.

Accentul pe lovin’-ul din I’m lovin’ it se va întâmpla și în packaging, uniforme și signalistică și reprezintă ceea ce compania numește ???o nouă viziune???:

Packaging-PDF-FINAL
Noua campanie a avut earned media peste tot, inclusiv în publicații business gen WSJ, dar are și componente paid, începând de ieri, și o grămadă de vizualuri în care dușmani cumoscuți devin prietenoși împărțind un produs de la Mc, cum ar fi un poștaș și un cătel:

postas
Dar asta nu e tot.

În seara Super Bowl, pe toată durata meciului, o echipă formată din zeci de oameni de la DDB Chicago, Golin, the Marketing Store, Twitter și McDonald’s au lucrat împreună pentru ceva ce nu s-a mai făcut până acum: au oferit în timp real produsele din spoturile prezente în transmisia Super Bowl și pentru a promova site-ul campaniei: lovinwins.com.

Premiile au fost mai mult decât consistente: o Toyota Camry, un BMWi3, un Lexus, un Nissan, un Fiat 500, o Kia Sorento, un Dodge Challenger, un Mercedes-Benz C300 Sedan și multe alte premii mai mici constând în cecuri, excursii, produse electronice, în total, 50 de premii cu valoare de aproximativ 340.000 de dolari.

Campania a avut loc doar pe Twitter, doar în ziua meciului, iar McDonald’s a trimis mesaje pozitive fiecăruia dintre brandurile care au avut reclame:

Și una e să faci realtime pe platformele sociale și să răspunzi sau să reacționezi repede la un mesaj, și alta e să-ți coordonezi fiecare tweet cu reclamele (de 30 de secunde, da?) transmise într-un calup publicitar, cu aprobări de la marketing și legal cu tot, pentru că nu s-a făcut excepție de la ok-ul pe mesaje nici măcar într-un asemenea maraton. În total au primit cam 1,2 milioane de RT-uri și 25.000 de folowers în ziua respectivă – unul dintre ei sunt eu – a fost în Top 5 mențiuni pe Twitter și trei sferturi din mesaje au fost pozitive. Puteți citi aici ceva despre nebunia din culisele unei asemenea acțiuni. Chapeau, guys!

choose

Și poate ne zice McDonald’s România dacă vom putea plăti cu lovin’ și la restaurantele lor de pe meleagurile mioritice, cum sau dacă adoptă campania asta și aici. Mie, una, mi se pare o idee așa mișto că ar fi păcat să nu!

PS Înainte să săriți cu heităreala despre mâncarea de la McDonald’s e bine să înțelegeți că postul ăsta 1. nu e reclamă, 2. e despre o campanie care mie, una, mi se pare absolut remarcabilă!

Share: