Acum vreo două săptămâni, Andreea Vass Paul își ridica în slăvi dedicarea întru slujirea comunității și alegătorilor cu argumentul suprem că dânsa nici măcar pentru nașterea copilului nu și-a luat o zi liberă, alegând să facă acest lucru într-o zi de sâmbătă, ca să nu lipsească de la muncă.
Am taxat declarația pe Facebook atunci fiindcă mi s-a părut cretin de-a dreptul să folosești un asemenea ???argument??? pentru nevoia de emancipare a femeii – căci asta pretindea doamna Vass Paul că face prin respectiva postare.

De altfel, în ciuda comentariilor ce au urmat unei asemenea declarații, doamna a și șters postarea – sau cel puțin eu n-o mai găsesc.
Ieri, însă, a revenit cu o precizare și mai dubioasă: ???As vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010???. De la care început, probabil un nou început, estimez, de vreme ce, nu cu mult timp în urmă, născuse într-o sâmbătă.

Am nenumărate exemple – unele chiar și aici, pe blog – de declarații cel puțin discutabile din partea femeilor din politica autohtonă, femei care militează pentru egalitatea sexelor, pentru emancipare, pentru o mai mare implicare în viața publică, femei care au senzația că de-acolo, de la ???înălțimea??? funcțiilor politice și publice pe care le-au primit se pot erija și în purtătorul meu de cuvânt.

Și aș vrea să profit de ocazia oferită acum de Andreea Vass Paul să le spun să nu mai facă asta. Să le rog să nu mă mai facă de râs cu declarații și minciuni, cu idei de adunat o brumă de capital politic prin manipulări atât de ieftine și transparente, cu agende publice lipsite de substanță.

woman

Faptul că genul ăsta de discurs și genul ăsta de persoane au vizibilitate mă umple de dezgust și de draci fiindcă ele sunt unul din motivele pentru care femeile sunt discriminate. Așa că d-alde Vrânceanu Firea Pandele care se laudă cu plozii purtați și livrați, d-alde Vass Paul care minte fără miză că a născut ba sămbătă, ba luni, d-alde Jipa care-l miruiește pe Șova sau Grapini care se dă olimpică la română, am o mică rugăminte, dacă se poate și aveți plăcerea: înainte să mai deschideți gura sau pagina de facebook, încercați să faceți un efort susținut și gândiți! Iar dacă nu se poate, dacă e prea greu, nu mai deschideți gura sau pagina de facebook. Faceți de râs orice femeie de bun simț din țara asta și dați, pe bună dreptate, apă la moară misoginilor!

Mulțumesc!

Share: