România e frumoasă. Îmi amintesc de asta la fiecare călătorie prin țară, și trebuie să-mi amintesc, da, fiindcă zi de zi, acasă, aflu tot felul de știri care-ți taie avântul și optimismul și cheful de a mai observa și ce-i frumos. Dincolo de ecranele telefoanelor sau laptopurilor, dincolo de ferestre.

Tocmai de-aia îmi place (și) această a treia parte a campaniei #lafereastramea de la VEKA România, după ce acum doi ani au lansat ideea de a privi dincolo de fereastră, la frumusețile pe care, uneori, adesea, de fapt, le ignorăm.

Anul ăsta, campania provoacă pe toată lumea să contribuie la un Atlas al României frumoase cu imagini surprinse de la fereastră, și nu oricum, ci cu premii pe măsură. Știți voi, frumusețea e și în ochiul privitorului, iar dacă știi cum s-o surprinzi uite că poți să și câștigi, după cum urmează:

Premiul cel mare: o excursie all-inclusive pentru două persoane, într-o destinație din România, în valoare de 1500 de euro
Premii bilunare: trei seturi de genți de voiaj
Premii saptamanale: cinci seturi de călătorie compuse din: pernă de voiaj, earplugs, sistem de securizare bagaje
Premiul special acordat celui care a adunat cel mai mare numar de voturi la finalul campaniei: o mini-camera Lomography.

Pașii sunt simpli, odată ce ai surprins un cadru frumos de la fereastra ta (și care include și o parte din profilul acesteia): intri pe site-ul VEKA, în secțiunea dedicată concursului, completezi formularul cu datele tale, urci poza, apoi îi dai share pe Facebook împreună cu #Romania #lafereastramea #VEKARomania și-ți rogi prietenii să te voteze că poate câștigi camera Lomography. Campania a început deja, și continuă până pe 30 septembrie, deci timp ar mai fi, după cum ar spune un cunoscut blogger hoinar, nu dau nume :)

Sunt deja câteva imagini foarte frumoase care-ți fac oarece dor de ducă spre schimbarea peisajelor, și nu trebuie să fie făcute acum, desigur, ci doar trebuie să respecte indicațiile ???tehnice??? ale organizatorilor: România frumoasă văzută de la fereastră.
Mi-am scotocit arhiva foto de vara asta, că încă n-am apucat să descarc pozele din telefon (trăiască memoriile de 64 de giga!) dar cum mie îmi place mai mult să fotografiez ferestre decât de la ferestre, am puține cadre care se califică, dar mai caut, tocmai pentru că știu sigur că am avut parte de vederi frumoase în multe dintre locurile în care m-au purtat pașii, vara asta sau oricând.

Ceea ce vă doresc și vouă!

Share: