Îmi place foarte tare proiectul Diploma și mă duc cu religiozitate în fiecare an la expoziția lor – întâi pentru că sunt multe chestii mișto de văzut, și apoi, sau poate chiar mai ales pentru asta, fiindcă mi se pare minunat să văd proiectele și speranțele și pofta de a schimba lumea pe care tinerii absolvenți le au, înainte să se lovească de realitățile socio-economice cu care se confruntă și industriile creative de la noi.
Am văzut și anul ăsta idei pe cae le-am apreciat, inclusiv pentru potențialul de piață, cum ar fi varianta ilustrată de la ???The Dictionary of Obscure Sorrows??? (info despre dicționar aici și despre varianta de la Diploma aici), fontul Guriddo, câteva din creațiile de la modă și bijuterie, unele sculpturi și tablouri, foto și alte instalații.

Le găsiți pe toate pe site, și chiar vă invit să le studiați în detaliu și, dacă aveți cum, să-i ajutați pe acești tineri să se promoveze. Asta apropo și de faptul că studenții sau absolvenții de PR se plâng că nu au unde să facă practică.
Dragilor, aveți zeci de colegi la industrii creative, care au nevoie de ajutor pentru a-și promova creațiile pentru că ei nu știu cum să facă treburile astea. Întâlniți-vă unii cu alții, puneți țara la cale, faceți un hub, un grup pe FB, organizați-vă, nu poate decât să iasă bine pentru toată lumea, promit!

Uite, mie mi s-a părut inspirat proiectul ăsta cu interiorul Daciei în 2050 pe care l-a făcut și prezentat la Diploma o studentă la design industrial, Cristina Enciu. I-am zis lui Mircea Meșter că poate îl interesează și pe el, date fiindu-i preocupările și jobul, și a reieșit din asta o mândrețe de articol, pe care vi-l recomand, de asemenea. Sunt absolut convinsă că Meșter n-a făcut interviul pentru că i-a sugerat Predeasca ci pentru că ideile Cristinei chiar i s-au părut mișto și subiect de scris. Și ca ea mai sunt.

De asemenea, notă bună primește și integrarea partenerilor comerciali în spațiul și spiritul Diploma, am notat frumos IKEA, Petrom și a lor colecție Se poate, dar și ideile sărite de la TASTEmakers. Bravo, zece!

Felicitări, The Institute și UniCredit* pentru Diploma. Serios. Damn great job!

*Main partner, iar despre implicarea lor alături de industriile creative am scris și o să mai scriu.

Share: