January 18

Afurisită să fiu dacă plătesc!

Deci Biserica, saraca Biserică română, biata şi amărâta de ea, a decis că aşa nu se mai poate, că nu mai vrea a presta servicii bisericeşti fără plată, aşa că a anunţat, via Patriarhie, că bagă preţuri fixe: 1000 de lei nunta, 500 de lei botezul. Cu chitanţă. Fără, nu mi-e prea clar cât costă pentru că, atunci când am fost în situaţia de a mă interesa cu privire la acest aspect din viaţa mea, era cu “ne înţelegem noi, domnişoară”..

Ultima dată când am verificat, Gizăs nu-l taxase pe Lazăr şi, din ce-mi pot aminti, nici pâinea, peştele, vinul sau iertarea păcatelor nu erau taxate. Ba, mai mult, se specifică pe undeva că “banu-i ochiul dracului”. Şi cu toate astea, onor Biserica se-apucă să taxele cele creştineşti pentru că, nu-i aşa?, e criză, iar credinţa se plăteşte! La fel ca prostia!

Cum ar putea să existe o ipocrizie mai mare ca asta?!, atâta timp cât pravila bisericească blamează concubinajul, poftim: El este posibil între animale, dar omul are în plus necesităţi şi datorii superioare sufleteşti şi deci are nevoie de binecuvântarea Domnului. Cel ce trăieşte în concubinaj nu poate fi primit la sfintele taine … adică se afuriseşteşi înşişi copiii lor vor purta pecetea nelegiuirii părinţilor şia blestemului. Adică dacă nu te cununi la biserică, te ia dracu’! Dar ca să te cunun, mă fac şi io frate cu el, că-mi sclipeşte ochiul său.

Asta ca să nu mai spun că, de fapt, eu nu cred că Dumnezeu are vreo legătură cu Biserica. Sau că studiile la Teologie umplu pe cineva cu har ori conferă vreunui muritor, cu pofte şi păcate, se ştie!, dreptul de a ierta pe-altcineva decât pe greşiţii săi!

D-aia zic: păcat? Foarte bine! Să comitem! :D


Tags: , , , , , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 18/01/2011 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

10 COMMENTS :

  1. By ruxandra (Post author) on

   … cu pretentie de nas?! :)) (asa grait’a poetul!)
   btw, se pune si cu gandul. nu conteaza, dar se pune!

   Reply
 1. Pingback: Preturi fixe si chitante pentru servicii religioase. | Ciprian Mihalache

 2. Pingback: Tweets that mention Afurisită să fiu dacă plătesc! « pr intre randuri -- Topsy.com

 3. By Arhi on

  problema e simpla, ei ofera un serviciu, tu nu esti obligat sa il folosesti. groapa la cimitir poti cumpara si fara slujba, casatoria o poti face la primarie iar copiii o duc bine si daca nu incearca cineva sa ii inece de la 40 de zile

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   corect. dar nu e lipsit de moralitate sa ceri bani pentru acest serviciu?! cum sa faci “trade” cu credinta, in timp ce spui ca daca nu te cununi la biserica esti afurisit? e un fel de santaj.. :)
   ca sa nu mai spun ca au bani de la buget, scutire taxe samd..

   Reply
 4. By catalin on

  Ar fi foarte frumos si corect DAR cu conditia ca biserica sa nu fie subventionata de la buget. Ca in statele fundamentaliste, printre care se numara si Romanica.

  Ce ma scoate din minti insa e chestia urmatoare: pe de o parte persoane carora o operatie in strainatate le-ar salva viata sint lasate sa moara (din lipsa de bani). Pe de alta parte sint bani (de la buget) pentru ridicat sute de biserici si pentru umplerea burduhanelor purtatorilor de barbi care zbiara pe la nunti si botezuri. Romania, sper ca in 2011 sa crapi!!! Sa-ti cinte popipea prohod o saptamina.

  Reply
 5. By Vlady on

  Păi Biserica Catolică, atunci când vindea indulgenţe pentru iertarea păcatelor (sau, de fapt, a pedepsei care ar urma săvârşirii păcatului) nu tot “trade” făcea?

  Oricum, treaba cu biserica e o şarlatanie şi o metodă de manipulare în masă. Cine mai crede altceva, să fie sănătos. Şi să verse bani acolo la popi, că trebuie să ducă şi ei o viaţă lipsită de griji, nu? :)

  Reply
 6. By bcm on

  cand dl. profesor predescu dadea meditatii si nu platea impozite pe banii adunati si-ti facea viata un pic mai buna ca altor copii de varsta ta tot asa razvratita erai si in familie? daca tot ai adus vorba de cele sfinte tot in biblie scrie ca sa dea primul cu piatra cel care crede ca este neprihanit. de ce dai cu piatra chiar tu nu ai facut nici un serviciubfara bani? toti sunteti suparati pe popi pe medici si avocati, categorii care castiga bine si mai baga in buzunar si fara sa vada fiscul. asta este peste tot in lume si sa nu crezi ca pe dincolo lumea nu este suparata pe aceste categorii sociale, da ce sa-i faci nu toti putem invata anatomie pe de rost sau biblia. nu te mai infuria chiar asa ca faci riduri. sunt convins ca atunci cad va fi momentul te vei duce si tu pe la altar si nasii vor plati taxele.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   tata nu a dat meditatii, iar eu am facut si campanii pro bono.
   cu al’ceva vrei sa te bagi aiurea in seama sau ai terminat cu comentatul de dragul de a te citi?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *