January 28

E revoluţie în Egipt!

Egiptul fierbe. Sediul partidului de guvernământ e în flăcări, zeci de mii de oameni protesteză pe străzi, în ciuda faptul că ora limită a trecut şi, teoretic, acum ar putea fi arestaţi doar pentru că se află pe stradă. Şi la vale cu Internetul, dar şi cu reţelele de telefonie mobilă!

(dacă daţi click pe poză vă duce la sursă unde sunt şi mai multe detalii şi desene!)

În timpul ăsta, televiziunile de ştiri de la noi difuzează următoarele: Realitatea – veşnica recalculare a pensiilor, cu Andreea Creţulescu, iar la Antena 3, Dana Grecu şi Am-Uitat-Cum-Îl-Cheamă Tudor discută depsre cum Mazăre cere daune un milion de Euro de la DNA. Apropo, e foarte haioasă Dana Grecu pe mute.

În schimb, Realitatea a dat live (LIVE!!!) de la priveghiul senatoarei. Pe care, apropo, au “omorat-o” întâi luni, când au difuzat prima dată ştirea privind decesul. Regretabilul moment a avut lor abia ieri. Am avut breaking news şi cu faptul că femeia muşcată de câini a murit. Ce?! E important!

Nici televiziunile comerciale n-au avut, în primele câteva minute, ştiri despre asta. Poate TVR-ul…


Îmi amintesc, acum aproape 10 ani, de atacurile asupra SUA. Eram, pe vremea aia, senior editor pe externe la un ziar şi am muncit vreo cinci zile aproape non-stop. A fost o experienţă fabuloasă şi, chiar dacă atunci am pus bazele unui înfloritor ulcer (azi, vindecat), adrenalina aia de news room… mmm! Minunată!

De asta, eu nu înţeleg! Nu înţeleg cum, când se schimbă lumea, într-o zonă destul de.. fierbinte, oricum, televiziunile noastre, televiziuni de ştiri, nu bagă nici măcar un amărât de Breaking News, sau News Alert sau News Development sau ceva, dracului!

PS Repet, pentru cine a deschis televizoarele mai târziu: revoluţie, Egipt, incendii, armată. Şi, da, sunt şi morţi (asta era o întrebare frecventă în secţiile de externe când apărea o ştire pe flux) – e destul de news?! CNN aşa zice! Toată presa internaţională zice aşa! Dar noi, aici, la Românica, ştim mai bine!

PS în ceea ce priveşte ziarele autohtone, variantele online sunt după cum urmează: singurul care are acest eveniment şi updates e Gândul. JN are pe prima pagină o menţiune cu ştire modificată ultima dată la ora 17, dar mainul e cu seful CJ Piteşti, la Adevărul tre’ să insişti ca să vezi ceva, la EvZ şi la RL nu văd nimic.

Nu internetul vă omoară, mă, nu! Voi vă sinucideţi!


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 28/01/2011 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

14 COMMENTS :

 1. By Manuel on

  Noi, aici, traim perfect in lumea noastra roz, not. Adevarul si realitatea.ro au scris desprea ce e in Egipt, dar la TV, cum ai zic, nimic. De ce cred eu ca le e frica?…

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   dar realitatea e televiziune de stiri, cata lume are acces la internet? cata lume se bazeaza pe faptul ca, daca se intampla ceva, afla de la TV. De ce sa le fie frica?!

   a! si e realitatea.net, nu.ro :)

   Reply
 2. By Marieta on

  Nu sunt televiziuni de ştiri, sunt televiziuni de trăncăneală. Au un buletin de ştiri care repetă inclusiv tâmpeniile deşi pe blogurile emisiunilor sunt corectaţi. Nu citeşte nimeni pentru că pe bloguri e gratis. Aaaa…e altceva dacă trimiţi SMS la 1211 ai şanse să te citeze Stoiceasca şi să-ţi crească pipota…pe 0,62 EURO+TVA. Asta e televiziune de ştiri?
  PS Twitter e în suprasarcină, cred că are cel puţin tripleţi

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   corect zici, marieta. dar chiar si’asa.. mi se pare prea dubios! noi nu dam aproape niciodata stiri externe! e ca si cum restul lumii nu exista. ceea ce e cretin, iresponsabil si total needucativ!

   dada, aia cu SMS la nush ce numar suprataxat.. mai tii minte cand, la acelasi nr, trebuia sa transmita lumea condoleante pentru Mile? Pai Mile era acu in drum spre egipt deja! :(

   Reply
 3. Pingback: Tweets that mention E revoluţie în Egipt! « pr intre randuri -- Topsy.com

 4. By Tudor on

  Ai uitat sa mentionezi un amanunt foarte important: egiptul este prima tara care a blocat oficial internetul.

  Reply
 5. By icst on

  “După ce vezi salariile pentru diverşi, îţi dai seama că asta ar fi o falsă problemă. Ziarişti plătiţi cu 10.000 de euro, cu 20.000 de euro pe lună, doar ca să toace după direcţia patronului diverşi oponenţi politici sau de afaceri… Asta este întreprinderea mediatică profitabilă. Profitul se decontează cu totul altundeva. Cu banii ăia s-ar fi putut clădi foarte uşor un New York Times cu ziarişti de calitate. Dar patronul nu are interesul să finanţeze aşa ceva. El vrea să aibă nişte soldaţi care să răspundă la comenzi, la ordine”.
  Ştefan Cândea într’un interviu pentru DW
  Ditto!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   word! deocamdata cred ca avem media pe care majoritatea publicului o merita. dar noi, ceilalti, ne simtim pacaliti si dezamagiti! io as chiar plati pentru calitate. pentru unii care sa ramana… aaa.. cum era cuvantul ala, ia sa vedem.. profesionisti! da!

   Reply
 6. By icst on

  PS: cu o redacţie de doi-trei editori şi un moderator făceai un megashow media pe ce se întâmplă in real time şi real life

  Reply
 7. By Marieta on

  @Tudor n-a blocat nimic, o jurnalistă de la BBC a tuiterit non stop şi nu cu porumbei călători.

  Reply
 8. Pingback: Revoluții: în lume și în tehnologie — Obisnuit.eu

 9. Pingback: Lecţia de la Fukushima | teamcomm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *