Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), ediţia 2011,  intră, de azi, în linie dreaptă: mai e fix o lună până când se ridică cortina, lăsând loc pentru aproximativ 300 de spectacole, zeci de mii de momente de bucurie, uimire şi încântare la Sibiu.

Programul e aproape gata, biletele se pregătesc să plece către Agenţia din strada Bălcescu, iar căsuţele de email ale celor din echipă primesc mesaje pline de nerăbdare. Nu pot să dezvălui, încă, programul acestui an, însă vă “şoptesc” despre prezenţa la FITS 2011 a lui Claire Cunningham, coregrafă şi artistă britanică, cea care a dat naştere unuia dintre cele mai apreciate spectacole de teatru-dans contemporan: Mobile Evolution.

Dinolo de dans, de interpretare, Mobile Evolution propune o metaforă ce te pune pe gânduri doarece Claire provoacă limitele mobilităţii printr-o nouă estetică a dansului şi foloseşte, pentru acest lucru, mai multe… cârje.Vă invit să vedeţi un fragment din spectacol şi nu uitaţi să daţi Like pe pagina de facebook a FITS pentru a fi la curent cu detalii despre ediţia din acest an. Care, apropo, are ca temă ideea de… Comunităţi :)

Share: